fotonoticia_20111214133742_500El cicle electoral a Espanya es tanca el proper dia 25 de març amb les eleccions andaluses. El punt i seguit en l’agenda política estatal que marcarà de forma molt clara l’acció del govern espanyol en l’aplicació de mesures per combatre la crisi. Per molts el darrer obstacle en l’agenda per l’executiu de Mariano Rajoy.
Les eleccions andaluses poden representar també la concreció del major poder del PP en la història de la democràcia espanyola. Amb l’excepció de Catalunya i Euskadi, la resta de comunitats autònomes estarien en mans dels populars. I per primera vegades el PSOE veu la seva majoria política compromesa aquest feu del socialisme espanyol.
En poc mes d’una setmana començarà la campanya electoral. Per molts el dubte és saber si el popular Javier Arenas tindrà o no majoria absoluta. Per altres saber si el socialista i actual president de la Junta, José Antonio Griñan serà capaç de mobilitzar els milers d’electors que durant dècades han votat socialista.
És un pols interessant. Amb els primers moviments del PP al govern d’Espanya, amb el nou lideratge socialista, amb la constatació que la crisi continuarà colpejant amb duresa la societat espanyola.
Ens acostem aquesta realitat, molt interessant de ser observada, afegint una nova impressió a l’espai Visions de Catalunya des d’Espanya.
Aquesta setmana en conversa amb JUAN CARLOS BLANCO, director de EL CORREO DE ANDALUCIA. Una de les publicacions de més història i trajectòria de la premsa andalusa.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *