Share →

2 Responses to Consells pels professors de secundària que comencen a donar classes

 1. Mª del Mar Iglesias Cid escrigué:

  MISSATGE PEL JUAN SÁNCHEZ ENCISO :Cóm m’ha agradat reflectir-me amb les teves paraules,emmirallar.me! què breu però què intens.
  Si s’ESCOLTEN les paraules del Juan, ja significa que estàs en la línea, si et veus reflectit estàs a la bona línia, si et costa identificar-te però creus que el que ell diu pot funcionar, posa’t en marxa. No cal, ni tan sols, que sigui principi de curs, encara que sempre és millor començar MIRANT les personetes que tenim davant, Sempre és un bon moment per donar el missatge que ELLS són el motiu de les nostres classes, de les nostres converses, dels nostres pensaments, de les nostres “investigacions”; ells i elles, en definitva són el perquè dels nostres somriures, cal demostrar-lis que ens ho creiem de veritat, que fem teatre sense fer-lo, què és un posat basat en l’autenticitat, mai ens veuran com a farsants si entre el que diem i el que fem no hi ha distància.
  Creure en ELLS/ELLES, en tots els membres de la classe és fonamental. Cada personeta és única i irrepetible i tots avançaran, al nostre costat, durant les nostres classes. Cadascú parteix d’un port diferent i arribarà al seu nou port, amb transatlàntic o amb closca de nou (com aquella que ens anomenava la Pilar a principi d’aquest curs).
  No oblidem, com ja hem comentat altres vegades, la motxilla que porten quan arriben a l’institut, plena de molt més que llibres i bocata, tot el que no ocupa espai físic a la cartera però que sí ho porten impregnat a les seves emocions, sensibilitat… Tot el que els genera por, desconfiança,…es tradueix en poses burlesques, rialletes de nerviosisme, mai de “maldat”. Nosaltres podem ser la seva nova seguretat, un petit port on descansar per començar de nou amb més força. Per sobre de tot, TOT@S necessiten sentir ‘esperança, saber que ells també poden. Crear el clima de serenor a l’ aula ens permetrà mirar-los als ulls amb intensitat. De vegades… ho farem en Silenci!
  Fins aviat i com sempre, Gràcies!!
  Mª del Mar Iglesias

 2. maneresdeviure maneresdeviure escrigué:

  Moltes gràcies Maria del Mar. Li fem arribar el teu comentari.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *