dolors m 204Avui parlem d’un llibre políticament incorrecte. Un assaig antisistema que questiona un sistema de salut on la medicina biològica, la tradicional ortodoxa, resulta del tot hegemònica. L’autora reconeix les dificultats per publicar-lo basicament perquè no tots en aquesta societat són resilents, si no que majoritariament donen suport al sistema i prefereixen les comoditats i el bon viure que aquest suport els proporciona.
Assegura que en altres societats hi ha major llibertat de pensament amb les practiques mèdiques i afirma que en proximitat no distinguim amb claredat entre malaltia i patologia.
La malaltia és allò que patim quan estem malalts o no ens trobem prou bé. Un procés que s’inicia amb una causa i que concreta un desenllaç.
La patologia, en canvi, és allò que veu el metge. Els simptòmes i les proves mèdiques que confirmen un diagnòstic.
La malaltia i la patologia no són el mateix. I la medicina tradicional aborda patologies enlloc de malalties.
“Curar la enfermedad, no el sintoma. La medicina biológica frente a la medicina tradicional” és el llibre “antisistema” que avui ens presenta a l’espai Maneres de viure millor, la perioditsa científica, especialitzada en Salut, medicina i sanitat MARIA DOLORS MUNTANÉ.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *