estadiMassa sovint el futbol expressa el pitjor de la conducta humana. Un immens aparador global on els aficionats més radicals manifesten el seu culte desmesurat a uns colors, a unes creences, a una ideologia. Hi ha un esclat emocional, una descarrega de passions, cada cap de setmana en centenars de camps de futbol. Una mena de catarsi col·lectiva expressada amb intensitats molt diverses.
De vegades però es superen els límits, es perd la contenció i les emocions i les passions es desboquen de forma irracional. La història del futbol es plena de malaurats exemples que han deixat als estadis vides humanes arrossegades per la desmesura i la violència de les masses.
Des de 1902, el futbol per aquesta mena episodis més de 6 mil mort i prop de 7 mil ferits. L’estadi Lenin de Moscou (340) Hillborough al Regne Unit (95) Heysel a Bèlgica (39)… i aquest dimecres 74 morts després d’un partit a Port Said a Egipte, entre un club local i l’AHLY de El Cairo, en enfrontar-se violentament les dues aficions.
Motius polítics, dues faccions enfrontades, el rerefons d’una revolució no finalitzada encara. Una vegada més, les masses i el futbol. Motiu suficient per situar de nou el futbol al Divan de Fabian Ortiz.

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *