emprenedoresL’any 2010 248 mil persones van iniciar la seva idea de negoci a catalunya, segons dades de l’Informe GEM 2010. El perfil de l’emprenedor és home d’entre 25 i 45 anys amb un poder adquisitiu mitjà. Entre les dades d’aquest estudi destaca l’increment de l’emprenedoria femenina. Podriem afegir més dades, extretes, en aquest cas, del Llibre blanc de la iniciativa Emprenedor a a Espanya, editat per la Fundació Príncep de Girona on s’apunta que set de cada deu joves prefereix tenir feina estable i ingressos fixos més que no pas crear la seva pròpia empresa. La por al fracàs, l’aversió al risc, la manca d’autoconfiança i la mala imatge que es té dels emprenedors són els principals frens amb què es troben els joves a l’hora de portar a terme iniciatives emprenedores. El que està clar és que l’emprendoria és una de les alternatives més clares a l’atur. No sempre és fàcil el camí de muntar la pròpia empresa però cada vegada hi ha més exemples de bones idees que han reeixit.

Com que al MANERES DE VIURE ens agrada escoltar històries boniques, avui ens acompanyen dues dones que han vist en la crisi una oportunitat per muntar un negoci que els permet fer el que els agrada. La Carolina Cucuzza és de Buenos Aires tot i que ja fa 4 anys que viu a Barcelona. Treballava d’auditora en una multinacional i quan la crisi la va expulsar de l’empresa es va adonar que la feina que feia no li agradava tant i que potser era el moment d’embarcar-se en una aventura pròpia. Fa un parell d’anys naixia LOLITA BAKERY, la seva pastisseria artesana. A l’Anabel les ganes de muntar el seu negoci van arribar amb la seva filla. Va veure que el marketing i la mternitat eren quasi incompatibles i ella no estava disposada a no veure créixer la nena. Després de donar moltes voltes a l’assumpte i de descartar algunes idees boges va posar en marxa I LOVE COOKIES, un petit obrador d’on surten galetes artesanes boníssimes, originals i aptes per a totes les butxaques.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *