jordi-casas_ciu_263x386L’any 1983 la Generalitat, aleshores recentment recuperada, obria delegació a Madrid. Era moment de teixir complicitats i fer comprensible l’autogovern en aquella Espanya que aplicava “el cafè para todos”.
Els anys han anat canviant el fons i les formes en la relació entre Catalunya i Espanya. Un diàleg fluït, complex o impossible segons el moment i els governs a banda i banda.
La delegació del govern a Madrid té per objecte la difusió i la promoció de la realitat catalana i la representació institucional del Govern de la Generalitat a la capital de l’estat. Hi ha una vessant política i econòmica, però també cultural i turística. Actua també com el punt de trobada de molts catalans amb activitat a Madrid.
La delegació del govern a Madrid és un bon termòmetre per mesurar les relacions entre Catalunya i Espanya. Un espai de trobada amb la intenció de tendir ponts de diàleg i entesa.
Avui ens hi acostem, a l’espai Visions de Catalunya des d’Espanya, per conversar amb l’actual delegat del govern a Madrid. Parlem amb Jordi Casas.
Jordi Casas ha estat diputat al congrés dels diputats i al parlament, membre d’Unió democràtica de Catalunya. Ara fa tot just un any era nomenat delegat del govern a Madrid.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *