XAVIER FAGEDADe forma inesperada els avions de la companyia catalana Spanair deixaven de volar aquesta nit.
El trencament de les negociacions amb Qatar airwais per capitalitzar la companyia i l’evidència de que les autoritats europees podrien denunciar els ajuts públics rebuts per l’aerolinia, van forçar finalment la direcció a deixar els avions a terra i posar punt i final a un ambiciós somni, impulsat per voluntat de les administracions catalanes i d’una part de l’empresariat del país. Al llarg del dia d’ahir moltes veus donaven per acabada la companyia. La Generalitat, en veu del conseller Lluís Recoder advertia que el govern català deixava d’injectar diners públics a l’empresa.
A les nou aterrava a l’aeroport del Prat l’últim vol de la companyia, que havia fet d’aquest el seu centre d’operacions amb la voluntat de convertir-se en la principal operadora. De fet la nova terminal va ser estrenada per Spanair. La fi de la companyia catalana, coincideix amb l’anunci del ministeri de Foment de retardar el procés de privatització d’AENA i per tant de l’aeroport del Prat.
Milers de passatgers quedaven a terra i veien compromesa la seva mobilitat en les properes hores, dies i mesos. La cancel·lació de vols afecta 23 mil passatgers en els propers tres dies.
Per valorar els efectes de tot plegat i la dimensió d’aquesta notícia, establim comunicació en directe amb el doctor Xavier Fageda, professor del departament de política econòmica de la Universitat de Barcelona.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *