silvia diez 359Es repeteix una i una altra vegada que meditar reporta molts beneficis. Però quins són els efectes de la meditació? Què ens pot aportar meditar regularment en el nostre dia a dia? En què consisteix aquesta pràctica? Els científics asseguren que la meditació contribueix reduir l’ansietat, a combatre trastorns com la depressió i l’insomni. A més de millorar la nostra capacitat d’atenció i de concentració, meditar té efectes positius sobre el sistema immunitari i és recomanable en malalties com la hipertensió. Estudis realitzats en nens i professors mostren que meditar incrementa el rendiment escolar dels nens, millora la seva capacitat d’atenció i disminueix el nivell de frustració dels ensenyants. Però sobretot aturar-se per centrar-se únicament en la respiració permet controlar les emocions, acceptar i incrementar la sensació de benestar. Diu el Dalai Lama meditar és una via per connectar amb l’espiritualitat i de despertar la compassió.
Parlem de la meditació amb Sílvia Díez i amb la psicòloga i terapeuta gestalt Leonor Martorell, que porta més de 20 anys meditant i organitza també trobades de meditació tant per a adults com per a nens petits.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *