images“Desconfio dels qui en moments de perill tenen més opinions que por…”
La vida ens assalta amb sorpreses inesperades. Relats que canvien de rumb enmig de situacions que escapen al nostre control. De fet, la vida és, en essència, un canvi de rumb permanent, tot i que els moviments suaus de timó siguin lleugeres modificacions de la traça definida.
Però hi ha sotracs tant profunds, moviments d’alta intensitat, que en desvien per sempre del camí definit o que simplement et situen davant la vida viscuda.
L’escriptor Juan Villoro va escriure en el pròleg del seu llibre “Tiempo transcurrido” la frase “desconfio dels qui en moments de perill tenen més opinions que por”. La vivència del devastador terratrèmol de l’any 85 va suposar prendre consciencia com l’entorn el situa davant la vida de forma radicalment diferent.

La matinada del 27 de febrer de 2010, Juan Villoro despertava sobtadament en l’habitació d’un hotel de Santiago de Xile. El país patia un terretremol de magnitud 8.8 a l’escala de Richter. Els sisme va modificar l’eix de rotació de la terra i el dia es va retallar en 1.26 microsegons.

Aquell dia Villoro va viure la por en el mirall.

Aquella experiència humana ha pres forma de crònica.
Juan Villoro ens presenta avui 8.8, el miedo en el espejo, una crònica del terremoto en Chile.

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *