La realitat viu en permanent procés de transformació. No és una fotografia estàtica. El moviment és permanent resultat de grans sotracs o de petites accions quotidianes que van canviant la vida de les persones. El que han canviat són els temps, els ritmes en un moment on l’acceleració vital es presenta com un element de dificultat.
Som en un moment de mutació històrica resultat de la revolució tecnològica, la globalització i també pel paper rellevant de la dona en el món d’avui.
Moltes de les transformacions profundes que hem viscut en la nostra societat d’avui han estat resultat de l’evolució i dels moviment que han protagonitzat les dones.
En una societat encara extremadament patriarcal, masclista en molts sentits, la incorporació massiva de la dona al mercat de treball, l’increment significatiu d’aquestes en el món universitari, el major nivell de formació i la paulativa incorporació de les dones a la gestió pública o privada, han provocat el salt social més important dels darrers trenta anys.
Però tot i els avenços evidents, les friccions continuen, els moviments de resistència condicionen la plena igualtat. Violència de gènere, desigualtat en els drets laborals, esterèotips i extremes dificultats per conciliar la vida laboral i personal… frens als que cal afegir la crisi econòmica que actua de parany per tothom, homes i dones, però que pot resultar un al.lentiment en l’evolució de les dones en el moment de present.Dies després de la celebració aquesta setmana del dia internacional de la dona, volem escoltar la veu d’una sociòloga que observa aquesta realitat canviant i que lamenta la negació que molts formulen públicament de les desigualtats per raó de sexe que encara avui es viuen en la nostra realitat.cristina sanchezEns acompanya a l’espai Maneres de viure i pensar Cristina Sánchez Miret, Doctora en sociòlogia, professora del departament d’empresa de la Universitat de Girona i Màster en estudi de dones, gènere i ciutadania.  Col.labora habitualment en diferents mitjans de comunicació, analitzat i comentant la quotidianitat.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *