gerontologiaEls avis cangurs, fonamentals en la funcionament de moltes families amb fills, prenen, en temps de crisi un nou relleu. Sense els avis i la seva funció en l’organització de la vida quotidiana, molts pares i mares no podrien assumir les jornades laborals que han de realitzar. La precarietat del mercat laboral complica molt les coses, sobretot per les dones. Per tant l’avi o avia es converteix en una peça imprescindible per portar els nens a l’escola, donar-los de dinar, recollir-los al vespre i fer de cangur fins l’hora que els pares pleguen de treballar.
Quan la cura per devoció i amor es converteix en obligació, començen els problemes. Potser per això ja hi ha qui parla d’avis estressats. Els avis han de saber dir que no.
Per parlar dels avis cangur i de l’excès de responsabilitat que suporten, hem convidat el doctor Ramon Cristòfol Allué, president de la societat catalana de Geriatria i gerontologia. Especialista en medicina familiar i comunitaria, ha publicat diferents llibres sobre la vellesa.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *