Fa dècades les tertúlies van imposar-se com a genere periodístic, sobretot a la ràdio. Mica en mica el format va tenir projecció televisiva.
Ara les tertúlies, polítiques, socials o del cor, són referents imprescindibles en qualsevol graella de ràdio i televisió. I al voltant de les taules d’opinió, moderadors i tertulians s’embarquen cada dia en el complex art d’opinar de tot i de tothom.
L’agenda mediatica transita de taula en taula, de tertulià en tertulià, confegint allò que s’anomena “un estat d’opinió pública”.
Al Maneres de viure obrim la primera hora del diumenge convocant tres tertulians ocasionals. Persones que des de possicions socials molt diverses, es converteixen per una estona en opinadors de tertulia.
Homes i dones amb coses a dir i que exerceixen al Maneres de viure de Tertulians ocasionals.

Les tres persones que ens acompanyen en aquesta estona de ràdio són:

MIGUEL FUSTE, ex-indigent i artista. Als anys 60 va ser un benerat dibuixant de còmics, sobretot per les seves històries romàntiques. L’alcohol el va dur al carrer on ha passat els darrers 15 anys de la seva vida. Des de fa un temps net d’alcohol i amb ganes de tornar a viure ha deixat el carrer, ha tornat a dibuixar i acaba de publicar “Miguel, 15 años en la calle”.

JUAN GALLARDO, escriptor i actor. Ha escrit 2 mil “bolsilibros” així és com s’anomenaven les novel.les de consum ràpid que durant la postguerra alimentaven les ganes d’esbarjo de la gent. Té aspecte i veu de galan de cinema i és que el setè art és una altra de les seves passions. Veu la vida amb distància i nostlàgia

JOANA LLORDELLA, professora de llengua i literatura catalana a l’Institut El Cairat d’Esparreguera. Mestra vocacional, capaç d’engrescar l’alumne més desmotivat i una gran consumidora de cultura. La ràdio i el teatre són els seus altres refugis.

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *