Josep Muñoz ens ofereix cada setmana uns instants per a la reflexió al voltant de la necessitat de trobar temps per pensar. Per pensar amb temps. Per buscar punts de diàleg de conversa. De trobada i posada en comú.
Certament hem perdut aquesta capacitat, sobre-estimulats i sense temps. Silenciats moltes vegades davant una pantalla en temps de convivència familiar, per exemple.
Parlem pocs les famílies, amb els fills. Parlem poc amb els amics, poc amb els veïns, pocs amb els companys de feina, poc o gens, amb anònims amb qui compartim espais o mirades.
Ara que estem, en teoria, més comunicats que mai.

La societat de l’alta velocitat evoluciona molt més ràpid que el pensament, que la creació de pensament. D’aquelles reflexions útils i de consum massiu generades a partir de fets quotidians ,que ens ajudin a interpretar allò que passa al voltant nostre.
Polítics, intel.lectuals, comunicadors… tothom sembla desconcertat per les lleis d’un mercat que ho devora tot i que ens deixa sense arguments. Moltes vegades ens deixa en silenci absolut sense capacitat de resposta.
Avui volem observar aquesta realitat per generar un temps de conversa amb un filosof que més enllà el seu treball docent o intel.lectual manté un contacte directe amb els mitjans de comunicació per interpretar la quotidianitat a través del pensament filosòfic. Descobrim la manera de viure i pensar del filòsof Manuel Cruz.

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *