Un dels generes periodístics que dona vida als mitjans de comunicació, premsa, ràdio i televisió són els opinadors. Persones d’àmbits diversos que comparteixen taules o columnes als mitjans i que opinen sobre la realitat que els envolta. Sobre allò que és notícia. D’opinadors n’hi ha de tots els colors. De totes les sensibilitats. De tendències i ideologies diverses. L’opinador o el tertulià habitual, té una alta responsabilitat, de la que potser de vegades no n’és prou conscient. La seva opinió genera opinió, marca tendències i expressada amb major o menor vehemència, influeix en el pensament d’aquells qui els segueixen. Si més no, un opinador o tertulià, juga aquest rol, en alguns mitjans de comunicació i programes, elevat a la categoria de pur espectacle.

El Maneres de viure disposarà cada setmana d’un grup de tertulians, però ocasionals. Persones de procedència molt diversa, que hem anat coneixent al llarg del camí professional i que tenen prou opinió per accedir a la categoria de Tertulians ocasionals.

Avui els nostres tertulians ocasionals són.

ROSA GIL, és l’ànima del restaurant Casa Leopoldo per on han passat intel.lectuals de tota mena i on Vázquez Montalbán va donar vida a un dels seus personatges més coneguts Carvallho. El raval sense casa leopoldo no seria el mateix i la Rosa conscient d’això ha estat una activista d’aquest barri i tot i les tentacions d’abandonar encara avui treballa perquè la vida al seu voltant sigui digne. Té el cor dividit entre la “seva” Barcelona i Lisboa on s’hi deixa caure de tant en tant.

LLUIS PARÉS, pagés del Baix Llobregat, de Sant boi de Llobregat. Un pagès compromès, vell lluitador per mantenir viva l’activitat agrícola en aquesta zona de la Gran Barcelona. Un enamorat de la terra i dels trens.

MANUEL FERNÀNDEZ, treballador social, artista, referent al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs. Gitano compromès.
Un home que de la bondat i el treball ha fet un instrument per canviar la realitat del seu barri i de la seva gent.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *