En aquesta societat en procés de canvi, l’educació és un element fonamental per escriure el futur. Les transformacions i els canvis estant afectant el món educatiu, situant-lo en un espai d’incertesa i d’inseguretat.

Les coses canvien a gran velocitat i els processos de transformació de la realitat són molt més lents.

L’escola intenta adaptar-se als canvis. Però sovint els canvis van molt més ràpid que la capacitat d’adaptació dels docents i de les estructures que els acompanyen en l’art d’educar.

La setmana vinent comença un nou curs. Noves expectatives, noves il.lusions… Mirar atentament el món educatiu, l’espai escolar, és descobrir un univers de vida i possibilitats.

Cal fixar-s’hi per descobrir els detalls i les formes que configuren aquest territori ple de material sensible. D’homes i dones en procés de formació.

A Maneres de viure no podíem obviar aquest espai de reflexió i de canvi. Ens interessa l’escola, el món educatiu però sobretot els adolescents. Aquest període complex, delicat, de canvi i transformació, que sovint presenta formes dures a les aules de molts instituts i escoles.

L’adolescència és un període complex, un esclat hormonal, un punt d’efervescència que ben o mal gestionat resulta fonamental en la vida de les persones.

Cada setmana, el SOMRIURE DE PLATÓ, amb l’ex-professor de Secundària JUAN SANCHEZ ENCISO ens orientarà en l’art d’educar i ens trencarà imatges i prejudicis al voltant de l’adolescència.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *