Som del parer que sumant, és a dir, compartint experiències i problemàtiques se superen millor les adversitats. Moltes persones recorren a associacions, grups i col.lectius per intentar trobar resposta als seus neguits. I aquests col.lectius volem que tinguin veu en aquest programa. Tot seguit descobrirem com un programa de ràdio pot ajudar a la integració a persones amb alguna malaltia mental.

En Jaume Vidal és el president de l’Associació de Salut Mental del Baix Llobregat Sud. Va arribar a l’Associació fa 5 anys i des d’aleshores es dedica a treballar perquè persones amb malalties mentals i els seus familiars trobin un espai per compartir experiències.

Té 59 anys ha estat professor de llengua catalana en un Institut de Secundària. Fa 8 anys li van donar la incapacitat i per omplir el seu temps lliure i fer contenta la família fa 5 anys va començar a participar en les activitats que organitza l’Associació.

Treballar el divertia i el distreia ara es distreu col.laborant al programa de ràdio ESPAI 3. No és la primera vegada que fa ràdio. Als anys 80 ja havia fet el programa GESTA on entrevistava personatges que havien excel.lit en el món de la cultura de Cornellà.

Té 54 anys era tècnic d’IBM, es dedicava a reparar ordinadors fins que fa 24 anys va caure malalt i li van donar la incapacitat total. Des de fa 4 anys participa en les activitats que fa l’Associació de Malalts mentals on va conèixer en Jaume Vidal i el va animar a fer ràdio.

L’Alícia té 43 anys acabats de fer i des de l’adolescència conviu amb transtorns mentals. Aquest any ha acabat Ciències empresarials. va conèixer en jaume a través de l’Hospital de dia de Sant Boi i des de fa tres anys participa en els programes de ràdio amb els seus companys.- A més a més també col.labora en un programa de cinema que dirigeix en Jaume… La ràdio li agrada però sobretot li agrada pensar que la seva experiència pot ajudar altres persones que com ella han de conviure amb una malaltia mental.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *