La Setmana Santa al Museu Marítim

La Tarda Barcelona - 27/03/2013

El Museu Marítim de Barcelona fa tota mena d’activitats per als més petits durant la Setmana Santa. Com sempre, relacionades amb el mar, els vaixells i tot el que hi té a veure. Així doncs, aquests dies es pot assistir a un taller per construir vaixells de joguina de tota mena, també ofereixen travesses amb el Pailebot Santa Eulàlia per conèixer els elements bàsics de la navegació, així com teatre, un concurs de microrelats i les visites al museu. Ens ho explica la responsable d’aquestes activitats, Mireia Maiolas.

Santa Eulàlia i els llums de Barcelona

La Tarda Barcelona - 20/02/2013

Per celebrar Santa Eulàlia, l’Ajuntament ha organitzat diverses activitats relacionades amb la llum sota el nom “LlumBCN”. Són activitats com il·luminar la façana de l’Ajuntament o la que hem visitat a la La tarda de Barcelona, anomenada “LupercalesBCN”. Els jardins de Rubió i Lluch han acollit una celebració inspirada en un ritual de foc dels temps de l’emperador August i que posteriorment s’hauria transformat en la festa de la Candelera.

Santa Eulàlia, copatrona de Barcelona

La Tarda Barcelona - 18/02/2013

CortijoL’historiador Dani Cortijo repassa la vida de Santa Eulàlia, copatrona de la ciutat de Barcelona.

 

 

Trobada de les gegantes Laies per Santa Eulàlia

La Tarda Barcelona - 13/02/2013

Xavier Cordomí, director artístic de les festes de Santa Eulàlia

La Festa de Santa Eulàlia no podia estar complerta sense la tradicional trobada de Laies, les gegantes de la ciutat, que s’han trobat a la plaça de Sant Josep Oriol per iniciar un recorregut pel centre de la ciutat, fer el ball de Santa Eulàlia acompanyades de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i fer una ofrena floral a la Santa. El director artístic de les festes de Santa Eulàlia, Xavier Cordomí, ens explica aquesta tradició.

Portes obertes a l’Ajuntament per Santa Eulàlia

La Tarda Barcelona - 13/02/2013

Visitants a l’Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament ha celebrat Santa Eulàlia amb una jornada de portes obertes. Tothom qui ha volgut, ha pogut visitar espais com l’escala negra, la capella del Bon Consell, el despatx de l’alcalde, la sala Consolat de Mar o la sala de la Reina Regent, entre molt d’altres espais. A més, els visitants han tingut guies molt especials durant aquesta visita. És el cas del cronista del segle XIV Ramon Muntaner o els consellers Joan Fivaller i Rafael de Casanova al Saló de Cent.

La veu dels infants: el pregó de la Laia 2013

La Tarda Barcelona - 12/02/2013

Aquest matí hem estat a la plaça de Sant Jaume per seguir de ben a prop el tret de sortida dels actes de la Laia 2013, centrada en el tema ‘La Barcelona@ pels infants’.

latardabcn

    Etiquetes