Acaba el Mobile World Congress

La Tarda Barcelona - 1/03/2013

El Mobile World Congress ha acabat amb èxit de participació, setanta-dos mil congressistes, i amb molt bons comentaris sobre el nou recinte, la Fira de Gran Via. Ha estat l’edició dels rècords amb un 25% d’espai més per a expositors, noranta-quatre mil metres quadrats ocupats i mil cinc-centes empreses presents. Hem aprofitat les últimes hores del Congrés per preguntar els participants què en pensen d’aquest nou recinte, si els facilita la feina i si és millor per moure’s. Alguns han vingut a totes les edicions del Congrés i són ja grans experts en aquesta fira.

Seguim descobrint empreses de Barcelona que exhibeixen el seu talent aquests dies al Mobile World Congress. En aquest cas ens hem fixat en una pensada per fomentar l’ús del taxi compartit. Es tracta de JoinUp Taxi, una aplicació que localitza els usuaris interessats en un mateix trajecte i els permet trobar-se per compartir taxi. Una solució per estalviar diners, millorar el medi ambient i facilitar la feina als taxistes, que obtenen carreres segures. S’està provant des del setembre a Barcelona i els seus creadors volen aprofitar el Mobile World Congress per estendre-la a d’altres ciutats.

El Congrés de Telefonia Mòbil és un gran aparador per als emprenedors de Barcelona. És el cas de l’empresa SCYTL, que disposa de la única paltaforma tecnològica amb tot allò que cal per organitzar i celebrar unes eleccions a través del vot electrònic. De fet, han aconseguit una tecnologia de vot segur per a tots els dispositius mòbils i tots els sistemes operatius. Ens han explicat en què consisteix des de l’stand de la Generalitat de Catalunya al Mobile World Congress.

Hem tret el cap per l’stand del projecte NFC, una de les tecnologies estrella del Mobile World Congress. Es tracta d’una tecnologia de radiocontacte que permet transmetre dades entre dos aparells només acostant-los uns centímetres. Ofereix solucions per comprar, per utilitzar mitjans de transport, accedir a esdeveniments i fer tota mena de pagaments. S’utilitza tan sols apropant el mòbil a una superfície i durant el Congrés de Telefonia s’està fent a Barcelona l’experiment més important pel que fa a aquesta tecnologia. El cap de projectes de l’Experiència NFC, Rafael Díaz, ens explica en què consisteix.

El Mobile World Congress està ple de noves tecnologies per fer-nos la vida més fàcil. L’Hospital del Mar hi presenta un projecte dedicat a la Telemedicina en Insuficiència Cardíaca. És una tecnologia que s’utilitza per fer el seguiment de pacients en risc de patir problemes cardíacs sense que aquests hagin d’anar a cap hospital ni ambulatori. A través d’una tableta, el metge fa el seguiment diari del pacient i les visites es fan per teleconferència. Ens ho ha explicat el responsable de la Unitat d’Insuficiència Cardíaca de l’Hospital del Mar, el doctor Josep Comín.

El pavelló de Catalunya al MWC

En la segona jornada del Congrés de telefonia mòbil, un cop superat el primer dia amb un bon balanç, l’alcalde de Barcelona i President de la Fundació de la Mobile World Capital Barcelona,. Xavier Trias, ha signat un conveni de col.laboració amb l’empresa Damm que s’ha incorporat al projecte de Capitalitat mundial de les tecnologies mòbils. Trias ha aprofitat per visitar alguns dels estands més destacats del Congrés, entre aquests el pavelló de Catalunya, on es promocionen 56 empreses catalanes, de les quals 19 han nascut amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

clip_image002Al Mobile World Congress hem descobert un invent molt útil per millorar l’ús que fem dels mòbils tàctils. Es tracta d’una piga que es col·loca a sobre del dit i que millora la precisió quan toquem la pantalla i utilitzem el mòbil. La seva inventora és una emprenedora catalana, Sara Udina. Se li va acudir la idea quan es va comprar el primer mòbil tàctil, ara fa un any. I des de llavors no ha parat fins aconseguir fer realitat el seu projecte. Al Mobile World Congress hi ve a fer contactes i aconseguir socis per continuar desenvolupant aquest projecte.

S’inaugura el Mobile World Congress

La Tarda Barcelona - 27/02/2013

El Mobile World Congress ha quedat oficialment inaugurat pel príncep Felip. L’han acompanyat el ministre d’Indústria, José Manuel Soria, els consellers d’Empresa i Ocupació i de Cultura, Felip Puig i Ferran Mascarell, així com els alcaldes de Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat, Xavier Trias i Núria Marín. La comitiva s’ha interessat per les novetats que es poden veure al Congrés i han visitat els expositors de la organització, GSMA, el dedicat a la tecnologia NFC per fer pagaments des del mòbil, els d’Espanya i Catalunya i alguns de grans empreses com Telefónica.

Tot a punt per al Mobile World Congress

La Tarda Barcelona - 27/02/2013

Tres dies abans de la inauguració del Mobile World Congress ens acostem al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona per saber com van els preparatius. Durant 4 dies més de setanta mil persones passaran per aquest recinte. El Congrés ocupa noranta-quatre mil metres quadats, un 25% més que en l’edició passada.

latardabcn

    Etiquetes