9343631eed4411e2aec022000ae80f8c_7Com cada setmana, coneixem la Barcelona més voluntària de la mà de voluntaris que dediquen part del seu temps a ajudar els altres. Aquesta setmana hem conegut la tasca que desenvolupa en Karlos com a voluntari de Sos Racisme.

“Què vol dir Cuina de Barcelona? La que es fa a Barcelona o la que és de Barcelona? Són plats tradicionals o d’avantguarda? Aquestes són les qüestions que ens respon la Carme Gasull.

El Cosmocaixa ha decidit aquesta Setmana Santa posar a prova l’enginy de totes les persones que el visiten. Per això han instal·lat una mostra efímera, que anomenen pop-up i que consisteix en una sèrie de reptes i experiments que posen a prova l’enginy, la intel·ligència i, sobretot, les neurones dels visitants. Estan pensadexs per a totes les edats i n’hi ha de dificultats diverses. L’han titulat “Energia per a les neurones” i nosaltres hem intentat resoldre alguns reptes amb la responsable de la instal·lació, Paula Navarro, i un parell de voluntàries, la Clara i la Júlia.

Visitem el districte de Sant Andreu per saber què tenen entre mans els Clip Teatres. Són un grup de teatre amateur que ja fa 16 anys que dedica el temps lliure a la seva gran passió: el teatre. Aquests dies preparen una nova funció, “Bodas de Sangre”, que s’estrenarà les properes setmanes. És un procés feixuc, perquè ells assumeixen tots els aspectes de l’obra, des de l’adaptació del text a la posada en escena, passant per la producció, els aspectes tècnics, el maquillatge o el vestuari. Hem parlat amb el seu president, Pere Massana, per conèixer millor la seva passió.

image(1)Avui l’Òscar Moré ha parlat amb la Gent del Barri que circula per Via Laietana. Amb ell tornarem dimarts, 2 d’abril amb més Gent del Barri, però al matí.

banner-ok-museu-2No saps què fer durant aquesta Setmana Santa? El Museu de la Xocolata ofereix tallers de Mones de Pasqua per a tota la família!

LA BOTIGA: Syngluten Barcelona

La Tarda Barcelona - 28/03/2013Afegeix un comentari

Avui us proposem una botiga 100% apta pels celíacs: Syngluten Barcelona. Situada al Carrer Galileu, tots els seus productes són aptes per persones intolerants al glúten.

Les fans del grup de pop britànic One Direction fan llargues cues aquests dies davant de la botiga temàtica del grup que s’ha instal·lat a l’avinguda Diagonal i que està oberta fins al 6 d’abril. Més de mil persones passen cada dia per aquesta botiga, on es pot comprar merxandatge del grup, CD’s, DVD’s i també cantar a la zona de Karaoke que s’hi ha instal·lat. L’èxit ha estat tan gran que ha calgut instal·lar tanques davant de la botiga per controlar l’accés. Nosaltres hi hem entrat per saber com funciona tot plegat i xerrar amb les Directioners.

Hem anat a veure una de les persones que va conèixer el nostre Geni de Barcelona d’aquesta setmana, el doctor Carles Ribas, benefactor del barri de Can Tunis i dels veïns de la Zona Franca. I hem conegut l’Anna Ortiz, filla d’Elies Ortiz, propietari d’una botiga de queviures des d’on posava en contacte els pacients amb el doctor i que també servia de dispensari improvisat.

miquelvalls02Amb el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, hem parlat de la importància del sector turístic a Barcelona com a font d’ocupació durant tot l’any i de la necessitat d’accelerar la construcció de la línia 9 del metro.

latardabcn

    Etiquetes