Els alcaldes de Darnius i Boadella, als estudis de Ràdio Vilafant

Els alcaldes de Darnius i Boadella, als estudis de Ràdio Vilafant

L’any 1969 es va inaugurar l’embassament de Boadella, a l’Alt Empordà. Quan el van projectar havia d’aixecar-se al municipi de Boadella, però estudis posteriors van recomanar moure l’embassament perquè fos més eficient. Llavors es va traslladar i la presa es va aixecar finalment a Darnius, submergint tot un barri d'aquest poble, i es va estendre l'embassament pels municipis de Sant Llorenç de la Muga, Terrades i Maçanet de Cabrenys. Ni un metre a Boadella. Per aquest motiu el municipi de Darnius reclama el canvi de nom del pantà, però no és tan fàcil com podria semblar, ja que, com defensa el consistori de Boadella, tota la vida s’ha conegut amb aquest nom i canviar-ho implica modificar els mapes actuals. En parlem amb els alcaldes dels municipis implicats, Boadella i Darnius.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

la_tarda

    Etiquetes