Foto d'arxiu de Joaquim Puig

Foto d'arxiu de Joaquim Puig

El passat 11 de desembre, el líder d’ICV, Joan Herrera, va presentar una querella contra els crims del Franquisme al consolat d’Argentina de Barcelona, juntament amb 47 denúncies individuals, especialment les sofertes per militants del PSUC i les seves joventuts. El líder d’iniciativa afirmava que al nostre país ‘s’ha confós el perdó amb l’oblit, l’amnistia amb l’amnesia’. D'entre aquestes 47 històries, aquestes 47 víctimes, hi ha el cas de l’arenyenc Joaquim Puig i Pidemunt, militant del PSUC i director de la revista Treball, que va ser afusellat al 1949 al Camp de la Bóta a l’edat de 42 anys. Un cas que s'ha viscut amb especial interès a Arenys i que nosaltres hem pogut conèixer de primera mà gràcies al testimoni de la seva neboda, la Rosa Maria Puig, qui encara espera que es faci justícia amb el seu tiet.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

la_tarda

    Etiquetes