Proces-3A Olesa de Montserrat hi trobem un arbre típic i pràcticament exclusiu de la població que és resultat d’una zona orogràfica amb fortes pendents i gràcies a terres riques en llicorella. Aquests factors, juntament amb un clima favorable, fan que al municipi hi apareguin les oliveres de la varietat Palomar o Olesana. A la secció 'KM0' parlem de l’oli que s’aconsegueix després de premsar aquestes olives tan especials i úniques. El procés de recol·lecció de l’oliva olesana és primerenc, és a dir, que comença a inicis de novembre. Ens trobem doncs, en el moment més important de l’any per als pagesos atès que ja ha començat el moment de la collita i ja en surten les primeres premsades. De fet, l’Oli d’Olesa de la temporada ja comença a ser a les cuines dels restaurants! En parlem amb Josep Maria Gibert, representant de la Fundació Agrícola Olesana i Eva García Hausman del Restaurant Olea.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

la_tarda

    Etiquetes