Exemplar de 'pota blava'

Exemplar de 'pota blava'

Des de fa molts anys al Delta del Riu Llobregat ha existit un tipus de gallina rústica, mediterrània, que a finals del segle XIX va ser seleccionada i millorada espontàniament pels pagesos i primers avicultors catalans. Amb el temps, ha donat lloc a la raça autòctona dels galls i gallines del Prat, coneguda popularment com a ‘pota blava’. Aquest és l’únic a Catalunya que té una Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Els galls i gallines 'pota blava' són de les poques races d’aus de corral que ens han arribat sense encreuaments amb altres races híbrides. Per això conserven les seves característiques morfològiques i la qualitat de la seva carn. En parlem amb Manuel Torres, president del consell regulador de la IGP Raça Prat.  

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

la_tarda

    Etiquetes