Ivan Joanals per Finlàndia

Ivan Joanals per Finlàndia

Des de fa un parell d’anys Ivan Joanals, un jove de 28 anys de Calonge, al Baix Empordà, viu a Kuopio, la vuitena ciutat més gran de Finlàndia. Va marxar per continuar amb els seus estudis musicals al conservatori d’aquesta ciutat, des d'on assegura que rep formació acadèmica de manera gratuïta. Els estudiants finesos reben una ajuda automàtica del govern, anomenada 'opintotuki', però ell no la rep pel fet de ser estranger sense nacionalitat. Joanals no dubta a remarcar que una de les claus per al bon funcionament educatiu del país rau en el prestigi social de la professió de mestre. Amb ell parlem, també, de la seva integració, el dialecte que parlen a la seva regió, i de tot una mica.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

la_tarda

    Etiquetes