Sílvia Sáiz als estudis de Ràdio Castellar

Sílvia Sáiz als estudis de Ràdio Castellar

Sabíeu que durant la Guerra Civil Castellar del Vallès va comptar amb un un aeròdrom militar per a les Forces Aèries de la República, les FARE, entre 1938 i 1939. El camp, situat a l’actual polígon industrial del Pla de la Bruguera, tenia una caseta de comandament, i tres refugis antiaeris subterranis amb capacitat per a 100 persones. Avui, a la secció Arrels descobrim tots els detalls d’aquest passat del municipi amb l'arxiver municipal Sílvia Sáiz.

2 comentaris L’aeròdrom militar de Castellar del Vallès, vital en la resistència de Barcelona durant la Guerra Civil”

 1. MONTSERRAT MAIRAL CASTELLS says:

  El meu avi va estar en aquest aeròdrom durant el 1938, es deia Francesc Castells Ruiz.
  Ell era civil reclutat en els darrers anys de la guerra. Segons ell la seva tasca era el repostatge de combustible als avions. Va acabar en el camp de concentració de Cervera d’on finalment va poguer fugir i amagar-se dels nacionals.
  Si teniu algún registre on pogui figurar ell m’agradaria molt poder tenir fotocòpia o tenir-hi accés per veure-ho. Jo per la meva part us podria fotocopiar alguna carta o document que tinc d’ell d’aquesta època pel vostre arxiu.

  Si us plau poseu-vos en contacte amb mi: montse.mairal@gmail.com

  Molt agraïda.
  Montserrat Mairal Castells

  • latarda says:

   Hola! Passem la teva petició als companys de Ràdio Castellar. Esperem que fructifiqui tot plegat!

   Moltes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

la_tarda

  Etiquetes