patatas_nutritivasA la secció KM 0 parlem d’un dels aliments més universals i més consumits arreu del món. Es tracta de la patata, un tubercle comestible que va arribar des del Perú el segle 16 com a aliment exòtic, com una raresa botànica. Des d’aleshores la patata s’ha extès per tots els continents pel seu cost assequible, pel seu sabor suau i per la varietat de maneres en què es pot cuinar. De fet, hi ha moltíssimes frases fetes que tenen la patata com a protagonista. Per exemple:   - Amb tot va bé la patata, puix és menjar que no mata. - Valen més dues queixalades de vaca que set de patata. A Sant Hilari Sacalm un grup de joves agricultors s’ha posat en marxa per recuperar la patata de Sant Hilari, és a dir, la patata autòctona del municipi. A través de l’Associació Agroecològica de Les Guilleries, porten un any tirant endavant aquest projecte i justament acaben de fer la primera collita per comercialitzar-la. En parlem amb en Joan Aymerich, ell és agricultor i membre de l’Associació Agroecològica de Les Guilleries.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

la_tarda

    Etiquetes