salvador pratL'alcalde d'Olesa de Montserrat, Salvador Prat, assegura que les continues fuites que pateix el col·lector de les Salmorres per un 'manteniment deficient' posa en risc 'l'abastiment d'aigua potable de bona part del territori'. Aquest col·lector és una canonada instal·lada paral·lelament al traçat del riu Llobregat, que s'encarrega de transportar els residus provocats per l’extracció de sal de les mines de Súria i Sallent fins al mar. Aquesta canonada va des del Bages fins al Mediterrani, on diposita aquesta aigua salinitzada. Les fuites posen en perill la fauna i la flora de la zona i podria arribar a afectar els aqüífers d'on s'extreu l'aigua de boca. Prat explica que després d'enviar una carta a l'Agència Catalana de l'Aigua i no obtenir resposta, ha demanat una reunió amb el conseller de territori i sostenibilitat, Sant Vila, últim responsable del col·lector, amb qui s'ha de trobar en els pròxims dies. També dóna la seva opinió sobre el tema, José Garcia, vicepresident de l'associació ecològica DEPANA de El Prat de Llobregat.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

la_tarda

    Etiquetes