festa majorEl 29 de Juny és Sant Pere un dels sants més celebrats, segons el Costumari Català de l’obra del folklorista català Joan Amades. Sant Pere és el patró dels pescadors, és l’advocat contra els terratrèmols, contra la ràbia, contra la fil·loxera, dels jugadors de cartes. En el camp de Tarragona se’l considera l’advocat de les avellanes. També és l’advocat contra les discòrdies i fa reconciliar les persones enemistades. I, fins i tot, la gent del camp també reclama Sant Pere perquè guardi les guardes del blat i els caminants també l'invocaven perquè els protegís en tota mena d’accidents i d’incidències. Són molts els municipis que celebren la seva Festa Major al volant de la festivitat de Sant Pere, com per exemple, Sant Cugat del Vallès, Vic, Rubí, Terrassa, Masnou, Reus, Alfarràs, Premià de Dalt. Analitzem com són aquestes festes majors i com s'hi implica la ciutadania.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

la_tarda

    Etiquetes