Portada del llibre

Portada del llibre

A molts de vosaltres us sonaran noms d’escriptors i periodistes com Víctor Català, Gaziel o Tisner. Doncs bé, per aquells que no ho sapigueu aquests noms no són reals, sinó que són pseudònims, és a dir, noms falsos emprats pels autors en lloc del seu. Així doncs, Víctor Català era Caterina Albert, Gaziel - Agustí Calvet, i Tisner era el pseudònim d’Avel·lí Artís Gener. Doncs bé, l'escriptor Albert Manent, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2011, juntament amb Josep Poca i la col·laboració de l’historiador Josep Puig i del Periodista Manuel Cuyàs, han recopilat al voltant de 7.500 pseudònims catalans utilitzats per personalitats del món de l’art i la cultura en el Diccionari de pseudònims usats a Catalunya i a l'emigració.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

la_tarda

    Etiquetes