La Fira de la Guerra del Francès o Festa del Timbaler és una de les cites importants del municipi

La Fira de la Guerra del Francès o Festa del Timbaler és una de les cites importants del municipi

El municipi del Bruc aprofita el mes de juny per fer un salt en la història i tornar a l'estiu de 1808 quan les tropes espanyoles van demostrar la imbatibilitat de l'exèrcit francès de Napoleó. Explica la llegenda que part d'aquesta retirada va ser gràcies a l'acció d'un jove timbaler, probablement Isidre Lluçà i Casanoves, que amagat entre la muntanya va fer sonar el seu tambor emulant el so d'un exèrcit. Un so que el francesos van confondre amb un gran batalló i que els va fer fugir espantats. Fos com fos, el fet és que des de fa 14 anys el municipi del Bruc uneix esforços i celebra, durant un cap de setmana, la Fira de la guerra del francès o Festa del Timbaler. Nosaltres ens hem endinsat en el cor d'aquesta part de la nostra història de la mà dels seus protagonistes i amb la col·laboració del Marc Sellarés, membre d'un grup d’estudiosos de la Universitat de Barcelona creu haver localitzat l'indret on el Timbaler del Bruc va fer sonar el famós tambor.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

la_tarda

    Etiquetes