sahrauiCatalunya va ser pionera en l'acollida de nens dels campaments de refugiats sahrauís. Primer van venir grups que anaven a cases de colònies, però des dels anys 90 es va veure que era millor si els nens vivien en famílies i l'experiència s'ha anat ampliant i consolidant amb els anys. No es tracta només que els nens facin vacances, sinó també de donar-los una atenció sanitària que no tenen a Tindouf: se'ls fan revisions mèdiques i es té una especial cura de la seva salut dental.Tot i que la relació amb el poble sahrauí i Catalunya ve de molts anys enrere, aquesta solidaritat també es trasllada a altres territoris. ‘Osona amb els nens’ és una ONG que es dedica a organitzar estades a Catalunya, preferentment a les comarques d'Osona, la Cerdanya, el Bages, el Berguedà, el Vallès i el Ripollès, de nens i nenes de la zona afectada per l'accident nuclear de Txernòbil l'any 1986. Si bé la majoria de nens provenen de la capital, Kíev, també vénen nens de pobles i ciutats propers a la central com Slavutich, Ivancov, Nikopol, Ternopil, que des de l'explosió del reactor de la central nuclear han estat rebent molta radiació. La primera acollida organitzada per aquesta ONG fou l'any 1996 coincidint amb el desè aniversari del tràgic accident.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

la_tarda

    Etiquetes