maltractamentCada vegada són més les institucions que fan polítiques per evitar aquesta xacra com són els abusos i els maltractaments a les persones grans. A Catalunya els maltractaments han augmentat un 6% en relació al 2011. A més, però, hi ha d’altres xifres: un 6% de gent gran està en risc de maltractament en l’àmbit domèstic, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i un 10% de les persones grans que viuen en una residència es troben en risc de maltractament. Parlem d'aquest delicat tema amb Núria Querol, metgessa i biòloga que és experta en casos de maltractaments a la gent gran i també als animals i forma part del grup Grup per a l’estudi de la violència cap als humans i animals (GEVHA). També hem escoltat la versió de Núria Pont, agent del grup d'atenció a la víctima dels Mossos d'Esquadra de Martorell, Maribel Bella, tècnica de Serveis Socials de l’Ajuntament de Solsona i una de les responsables de la campanya 'Tracta’m Bé', Olga Ortiz, regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum de Mataró, i Margarida Ruiz, tècnica de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Olesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

la_tarda

    Etiquetes