trasplantamentsUs heu plantejat mai de quina manera es coordina el sistema sanitari quan hi ha un òrgan disponible? Com es rep l’avís, com s’organitza tot plegat amb la persona receptora? N'hem parlat amb la coordinadora de trasplantaments del Consorci Sanitari del Maresme, Glòria Giró, amb l'assessor de trasplantaments de la direcció de l'Hospital Clínic de Barcelona, Martí Manyalich, i amb persones donants. Una any més, el 2012 Catalunya va tornar a estar al capdavant del nombre de trasplantaments, amb 872. L’activitat de trasplantaments registrada a casa nostra durant l’any 2012 continua mostrant índexs capdavanters respecte a l’Estat espanyol i altres països d’arreu del món, tot i que el nombre de donants ha disminuït lleugerament. Els motius que fan que Catalunya segueixi sent líder en aquest àmbit són un millor aprofitament dels òrgans obtinguts procedents de donants cadàvers i l’augment dels trasplantaments de donants vius.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

la_tarda

    Etiquetes