Joan Crüells a Ràdio Silenci

Joan Crüells a Ràdio Silenci

El 18 de diciembre de 2007 la Assemblea General de les Nacions Unides va desginar el 2 d’abril com a Dia Mundial de Concienciació sobre l’Autisme. Aquesta malaltia és un trastorn crònic del neurodesenvolupament, que habitualment es detecta durant els primers 30 mesos de vida. Afecta 6 de cada 1.000 naixements i és molt més freqüent en el sexe masculí que en el femení. Els símptomes fonamentals de l’autisme són alteracions de la comunicació, alteracions de les competències socials i de la imaginació, i un patró d'interessos i activitats molt restringit i estereotipat. A més, s'observen sovint conductes anormals, com a ara moviments de balanceig i obsessions insòlites cap a alguns objectes o esdeveniments. Hem parlat de la tasca que fan alguns col·lectius com l'associació Autisme La Garriga o l'Escola Especial Plançó de Lleida. També hem conegut l'aplicació per a Ipad que ha ideat l'empresa Appically que millorar les competències de persones amb necessitats especials.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

la_tarda

    Etiquetes