Roger Palà als estudis de La Xarxa Barcelona

Roger Palà als estudis de La Xarxa Barcelona

Un dels coordinadors del projecte Anuari Mèdia Cat, el periodista barceloní Roger Palà, ha explicat que els reportatges que estan preparant per la tercera edició que traurà a la llum els 'silencis mediàtics' del 2012, no diferiran massa dels publicats en les ocasions anteriors i que, per tant, se centraran en el paper dels 'grans poders polítics i econòmics com ara la banca, les grans empreses multinacionals i col·lectius que apareixen als mitjans des de perspectives esbiaixades'. Palà ha atribuït aquests 'silencis mediàtics' a les actuals ritunes periodístiques, que sovint impedeixen la reflexió. El periodista, però,  també els ha relacionat amb els interessos econòmics i polítics que, ha recordat, que tenen els grans grups de comunicació. Per segon any consecutiu es durà a terme l’edició de l’Anuari Mèdia Cat, un projecte elaborat per Mèdia.cat, l’observatori crític dels mitjans, impulsat pel Grup de periodistes Ramon Barnils i la Fundació Escacc. A través d'una campanya de micromecenatge s'han superat els 7.000 euros en una setmana, que permetran publicar 15 reportatges sobre temàtiques que els grans mitjans de comunicació han silenciat o esquivat. Davant la gran resposta de la gent, el col·lectiu ha decidit eixamplar els seus objectius fins als 9.800 euros per mirar d'oferir quatre minireportatges audiovisuals. Durant l'entrevista, Palà també ha analitzat la situació que viu el periodisme en l'actualitat i s'ha mostrat convençut que es fa bon periodisme, pel qual el públic està disposat a pagar.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

la_tarda

    Etiquetes