MOSSOS-SENGLARALBERT SOLER_TRANSPORTINGA l’esgarrapada el periodista del diari de Girona Albert Soler, ens parla de l’accident que va protagonitzar un agent dels mossos d’esquadra intentant matar un porc senglar. Soler ironitza amb la manca d’encert de l’agent que va acaba per ferir d’un tret el seu company de patrulla.

25 comentaris Esgarrapada, Albert Soler, Mossos porc senglar.”

 1. pepe says:

  prefereixo no comentar res al respecta davant d’unes paraules tan mediocres que surten de la boca d’un ignorant, si realment et bases en aquesta noticia per jutjar, en general, un cos de policia.. estas demostran la teva profesionalitat! (nefasta.. ) no dire res mes al respecta (tot i que podria omplir 30 pagines diente quatre coses i defensant un gran cos de policia)

 2. Jordi says:

  La notícia del senglar és el de menys. Serveix d’anècdota per criticar no el cos de policia, sino el fet que alguns mossos vagin sense identificació a les càrregues policials, i que aprofitin l’avinentesa per carregar més del compte. Fa referència a que anant identificats, potser no carregarien tan “a lo bèstia” i per això serveix la figura del senglar. Els mossos poden ser molt defensables però també criticables, donat que hi ha llibertat d’expressió. I això de treballar per la gent, en definitiva tots els oficis són per servir la gent, perquè si no servissin no existirien. La gent apallissada també és gent i té dret a identificar el policia que l’apallissa, em sembla a mi vaja. De la resta de qualitats del cos dels mossos, que segurament són moltes, ningú en dubta. Però la crítica era específica pel tema de les identificacions, no pel cos en general. Crec que s’han tret les coses de mare i no hi havia per tant.

 3. jaume says:

  Pobret tros d’ase, aquest Albert és molt curt, pobret, si no sap ni llegir. Ha fet tant el ridícul que fins i tot el presentador al final ha volgut arreglar el desastre. I si és el de la foto, és lleig de collons, ets tan lleig que t’haurien de prohibir sortir al carrer en horari infantil, per no causar danys psicològics a la canalla que et pugui veure. Albert, parlant sembles una barreja entre “arevalo” fent de gangòs i chiquito de la calzada. I de cara ets una barreja entre el ministre Wert i monchito. Potser si et posesis una perruca a l’estil “Metallica” dissimularies aquesta calva tan lluent.Per cert suposo que no ets periodista, perque noi ho fas fatal.
  Ja acabo, nomes dir-te que tinc molt bons amics periodistes, dels bons. No com tu. I que en cap momento he volgut insultar-te ni ofendre’t. Nomes he “ironitzat” sobre lo dolent que ets parlant i de lo lleig que ets.
  Per cert, ets tan dolent que justament parles d’aquest tema quan ja fa mes d’un mes que el director de la policía va presentar la nova identificació dels agents antiavalots i que justament aquest primer de maig va ser la primera gran manifestació on es va estrenar.
  Jajajajaja com pots ser tan RUC Jajajajaja!!!!!!!

 4. Jordi says:

  Com a lector de l’Albert Soler només pretenia deixar la meva opinió des de fora de les parts, entenent que en la columna de la polèmica no hi havia ànim ofensiu. Igual com no es pot “jutjar” tot un col.lectiu per una notícia aïllada (que tampoc seria el cas però bé tot és opinable), en conseqüència tampoc a un periodista per una sola columna. Aquesta personalment m’ha semblat fluixota i hauria passat sense pena ni glòria, altres peces que treu em semblen magistrals. He passat bones estones llegint-lo i en defniitiva és el que importa

  • jaume says:

   Quan un puja a l’autobus i trepitja a algú sense voler es pot demanar disculpes dient ha estat sense voler “no ha estat la meva intenció”. Però quan s’insulta a 15.000 persones comparant-les amb porcs senglars per escrit, no es fa sense voler, segur que abans de publicar-lo, l’autor ho va tornar a llegir, ho va repassar i va pasar el corrector. Abans de publicar-lo, l’autor va tenir temps d’esborrar-lo, però concientment va decidir llençar la merda contra el cos de policía que hauria d’esser l’orgull dels catalans. Sr.Jordi, vostè justifica l’insult i la calumnia com a un dret d’opinió o d’expressió. Evidentment que els mossos son criticables, jo soc molt crítric, sobretot amb mi mateix, però la critica fonamentada no te res a veure amb l’insult i la ofensa gratuïta.

   • albert Soler says:

    Apreciat Jaume, només una consideració: si jo dic que “hi ha mossos que s’assemblen a porcs senglars, etc” no m’estic referint als 15.000 mossos, sinó únicament (i precisament) als que embesteixen i raonen com senglars. Si t’hi has sentit inclós, deu ser per allò que diuen els castellans de “quien se pica, ajos come”. O potser hauria d’haver afegit que hi ha mossos que tenen la mateixa capacitat de comprensió lectora que un senglar, vista la teva opinió.

    I per cert,sóc molt guapo: la foto no em fa justícia

    • jaume says:

     Evidentment que no m´he sentit inclòs, perque a l’article no parles de mi. A l’article insultes a un mosso que ha patit un accident laboral dient que el seu company la disparat perque l’ha confòs amb un senglar. Suposo que deus pensar que els milers de mossos als qui representa el Sap-UGT no tenen compresió lectora. Tot això per no reconeixer l’error i demanar una disculpa…..?
     Tens raó que la foto no fa justicia. La justicia la fan els tribunals.
     http://www.sap-ugt.cat/?p=4223

     • albert Soler says:

      jajaja, al pobre ferit no li dic res, que prou malsdecap té havent d’aguantar companys que li disparen. Realment la comprensió lectora no deu estar entre els atributs que se li exigeixen a un mosso (com tampoc la punteria). Jo dic que “hi ha mossos que semblen senglars pe rla seva forma d’envestir, etcetc”, i que per això el tirador “d’elit” es podia confondre: va veure un mosso i com que n’hi ha que semblen senglars (no vol dir AQUEST en concret), li va disparar. Això és tot. Si d’aquesta broma un sindicat en vol fer un”casus belli” és el seu problema, deu ser que no tenen resmillor que fer. Així quan els diguin que no serveixen perres podran dir: “no, que un dia vam protestar per un article a un diari”

  • jaume says:

   Ah, i per cert, hi ha un mosso que ha per desgracia ha patit un accident laboral greu, una bala li ha travessat la cama. Segurament es recuperarà però potser li queden seqüeles, potser caminarà coix la resta de la seva vida, potser mai mes podrá fer esport. A aquest mosso ferit és a qui l’autor diu que ha estat confós dient literalment: “s’ha comprovat que hi ha mossos d’esquadra que s’assemblen enormement a porcs senglars, no només pel seu aspecte, sinó per la forma d’envestir i la capacitat de raonament, així que seria disculpable que el tirador s’equivoqués”. O sigui que el pobre mosso ferit ha d’escoltar que publicament es diu d’ell que te la capacitat de raonament d’un senglar i per aixo el seu company el va confondre i el va disparar. I vostè creu que això no es ofensiu, vostè creu q això es emparable a la llibertat d’expessió????.

 5. maria says:

  Ja vaig enviar una carta de queixa al director del diari…..Si realment ets periodista, la teva feina es informar, analitzar la noticia i evidentment comentar-la, donar la teva opinió. Insultar, menysprear es un altre cosa. Si tant et preocupen els porcs-senglars, tens molt material per investigar, fa molts anys que els maten de forme indiscriminada a Collserola i altres indrets.
  El que si demostres es odi a la policia, mirant la teva foto diria que ets d’aquells personatges que es van quedar als anys 70, que no van superar la visió d’una policia antidemocràtica i que s’ha quedat penjat d’un estereotip que no te res a veure en la policia actual.
  La lectura del teu article em recorda mes a les intervencions dels comentaristes de Sálvame, on tot val, que no pas una crònica d’uns fets puntuals.
  La violència a les manifestacions la exerceixen aquells que es tapen la cara per trencar vidres, cremar contenidors, llença balins, empolles etc…els que obliguen en violència a que la gent faci els que ells volen, la policia fa la seva feina,, i això a cap persona de be li pot molestar.de fet a qualsevol manifestació son mes els policies que acaben ferits que no pas els manifestants. Be, ja has tingut els cinc minuts de gloria, ara a depurar responsabilitats,, espero de tot cor que la Conselleria faci la seva feina . Resumint, el teu article i el diari que el publica tot plegat una vergonya, La solución, fàcil, no tornar a comprar-lo mai mes. Encoratgo a la gent que s’ha emprenyat en aquest article a que facin arribar les queixes per si es poden emprendre accions legals a la Conselleria d’interior

 6. david says:

  vergona, vergonya és el sento al llegir aquest pseudo article…no tinc paraules per expressar el meu malestar i indignació amb periodistes com tu. Tu no aportes, tu només saps restar. A veure si hi ha algun mosso que es miri aquest “panfleto” i et fot una denuncia per falta de respecte o lo que sigui. Suposo que quan un policia o mosso salva una vida o treu un borratxo de la carretera no t´interessa publicar res sobre el tema…per què serà? ets radical d´esquerres, allò que defineixen com a “pollosos”?

  • albert Soler says:

   efectivament, quan un policia salva una vida o treu un borratxo de la carretera no m’interessa comentar-ho. Per què? Perquè fa la seva feina. En canvi, quan no la fa, o no la fa bé perquè s’extralimita, aleshores sí que s’ha de comentar i publicar.

   Us recomano a aquests que teniu la pell tan fina –té, això és una dieferència amb els senglars, quela tenen més aviat gruixuda– que apregueu a llegir. En capmoment es critica el cos delsmossos, sinó únicament als que envesteixen com senglars. Que espero que no siguin tots, malgrat que de les reacions espodria pensar que sí

 7. jaume says:

  Albert et felicito!! Resulta que una piltrafeta de periodista fa un article insultant a 18000 persones i gràcies a les noves tecnologies es fa el tio mes famós de la semana. La teva fotografía esta per tots el foros policials, twets, facebooks, watsshaps, etc. Al meu watts ja m’han arribat tres vegades. Per cert, hi ha una foto que es mou per Whatts que surts amb una samarreta vermella amb un simbol comunista del qual també hi ha certa mofa (no seràs amic del Saura? jeje).
  S’ha montat una mena de “escrache” virtual. Hi ha alguns que diuen que et coneixen i que ets molt afeminat, d’altres aseguren que ets gay, (cosa que jo no corroboro perque no et conec de res, i a mes sòc molt respectuòs amb quasevol orientació sexual), veig que tal i com dius tens molts amics mossos, jejeje, potser tu creus que són amics, jejeje.
  Altres amb certa gràcia diuen que “se’t caura el pèl”, altres et posen a parir… Bé nomès et felicito perque suposo ja tens el que volies i que aquesta era la teva intenció despres d’insultar a en un diari a tanta gent. Suposo que estaras molt content…amb el teu pot de vaselina preparat, esperant la “embestida” de 18000 senglars…jejejeje
  Salutacions cordials, amic!!!

  • albert Soler says:

   doncs m’omple d’orgull això que em dius, Jaume. Que gent d’aquesta calanya que dius pensi això de mi és el millor elogi. Déu em guardi que algun dia parlessin bé de mi, això sí que em preocuparia.

   ja veus com em preocupa el que pensi un destinatari dlemeu article, sigui policia o bomber, que a la columna hi poso el meu email i la foto, perquè si algú em vol dir res, virtualment o físicament, ho tingui ben fàcil. Només faltaria que a aquestes alçades em preocupessin els ninyatos…

 8. Jordi says:

  Amb amenaces com aquesta qualsevol posa aqui el cognom. Em sembla injust debatre amb l’amenaça com a argument, i crec que sigui quina sigui la discòrdia, la part que amenaça es desqualifica a si mateixa, donat que la intimidació gratuita en una manifestació pot servir d’element dissuassori, però en un debat és completament fora de lloc. I segueixo pensant que no hi havia insult si es llegeix literalment. Cadascú interpreta a la seva manera però si el mateix autor està dient que no insulta, ell millor que ningú sap la idea que volia transmetre. Tots els humans ens assemblem als animals en moltes coses. A la tele tots els dies es poden sentir insults molt pitjors a tort i a dret, i ningú s’ho prèn tan a la valenta.

  • Jordi says:

   I si em permeteu un detall, pels mateixos dies que va aparèixer l’article, els carrers de Girona anaven plens de cartells penjats per no sé quin col.lectiu pq ni em vaig molestar a mirar-ho, on es reproduïen portades del mateix diari en clau irònica acusant el mitjà d’encobrir actuacions policials i per tant de complicitat amb les forces de l’ordre en no sé pas quines repressions, no hi vaig parar massa atenció pq aquests pasquins sempre diuen el mateix i ja no se’ls fot ni cas. Però els titulars acusaven clarament el diari de “complicitat” amb els mossos. El diari com a ens de cara al públic suposo que té assumit que se’l pugui criticar i calumniar de la manera més barroera a tort i a dret, i deuen tenir ja la pell dura en tot això i no fan ni puto cas imagino. I tot això a escassos metres de la redacció (Voltants del Pont de Pedra) El que em xoca és que ara resulta que també és a la inversa, i els mateixos mossos estan indignats per una notícia del diari. Total que es publiqui el que es publiqui, sempre hi ha gent que s’indigna, tant el d’una banda com els de l’altra. La feina de periodista no deu ser gens senzilla i es faci com es faci segur que aixeca controvèrsies per tots els gustos. El tema de les disculpes tampoc deu ser tan senzill com en Jaume pretèn, perquè entenc que si un periodista comença a disculpar-se per quelcom que ell creu que no ha comès, sentaria un precedent que li podria condicionar molt la feina, donat que donaria peu a que qualsevol queixa hagués de rebre la disculpa corresponent i així no hi hauria forma de fer periodisme amb uns mínims de rigor. Això és el que dedueixo i també puc equivocar-me però crec que va per aqui. A mi em sap molt greu que per neutralitzar un senglar a la via pública una persona hi prengués mal, i jo no utilitzaria aquesta noticia com a introducció per criticar una altra qüestió, però jo no sóc escriptor ni periodista, i els que de tant en tant seguim els escrits de l’Albert Soler, estem avesats a associacions d’idees de tota mena que de vegades ens enlluernen i estimulen la imaginació. En aquest cas concret l’associació d’idees potser ha estat rocambolesca i és el risc quan es fa literatura de l’actualitat, que no sempre pot sortir igual de bé. Però d’aqui a extreure’n insults o mofes suposo que depèn de com s’interpreti. Des de fora no em va semblar gens ni mica que es faltés al respecte al company ferit, donat que “el devia confondre per” no implica ànim d’escarni sino un simple joc literari, val a dir potser desafortunat donada la crispació que ha aixecat, però no és més que això, un joc literari, i en periodisme el que s’escriu un dia l’endemà ja no té més importància que la que se li vulgui donar.

   • jaume says:

    Jordi tal i com parles, d’una manera o altre sembles implicat en periodisme o amic de l’albert. M’agradat moltissim un paragraf teu :” Total que es publiqui el que es publiqui, sempre hi ha gent que s’indigna, tant el d’una banda com els de l’altra. La feina de periodista no deu ser gens senzilla i es faci com es faci segur que aixeca controvèrsies per tots els gustos. El tema de les disculpes tampoc deu ser tan senzill com en Jaume pretèn, perquè entenc que si un periodista comença a disculpar-se per quelcom que ell creu que no ha comès, sentaria un precedent que li podria condicionar molt la feina” He canviat la paraula periodista per policía i m’he sentit molt identificat.
    En la feina policial es faci el que es faci sempre hi ha gent que la critica, en una manifestació violenta els manifestants insulten als mossos per violents i els comerciants de Barcelona insulten als mossos per permetre que els gamberros hagin destrossat les seves botigues.
    L’albert es mofa de la mala puntería dels mossos i la mateixa semana un article critica els mossos per un impresionant video dels GEI fent practiques de tir amb companys al costat dels blancs “la prova de confiança”.
    Fa 15 anys que sòc policía. Hi ha gent que pensa que tinc sort de ser mosso perque tinc un sou que em permet viure. Jo em sento afortunat perque tinc una feina que m’omple la meva vocació de servei. I que desprès de 5 trienis encara surto al carrer amb la mateixa força que el primer dia. Amb molta més experiencia però amb la mateixa il.lusió. Al principi em molestaven les critiques, amb el temps t’acostumes, inclús jo puc ser crític amb el cos, però encara no m’he acostumat a l’insult.
    La qualitat d’un cos policial es pot medir amb molts barems, però en molts aspectes el CME es una de les millors policies d’Europa. Ser agent de un grup d’ordre public com la BRIMO es molt dificil, s’ha de tenir unes qualitats que nomes una de cada mil persones les tenen, disciplina, paciencia, el cap molt fred, bona forma fisica, capacitat de treball en equip, etc. Jo no serviría. Actualment la Brigada Mobil és el millor grup d’ordre public que hi ha a la península, això es indiscutible.
    Gràcies a l’esforç de moltes persones, en 30 anys hem creat un cos de policia propi. Amb una qualitat (sobretot humana) impresionant. Si no fos per la particularitat que te la societat catalana (que mai esta contenta amb res del que te, i que sempre critica als de casa i elogia els de fora) hauriem d’estar molt orgullosos de la nostra policía (no oblidem les policies locals que tambè son nostres).
    En cap moment m’he sentit idetificat amb els mossos que segons l’albert son dolents, potser hi haura mossos millors i pitjors. Si un mosso fa una cosa malament, nosaltres som els primers en recriminar-ho i si fa un delicte, nosaltres som els primers a detenir-lo, però els draps bruts els netejem a casa. A fora, tots a una, tingueu clar q la força de 18000 mossos UNITS es imparable, i això nosaltres ho sabem. La policía d’un poble democràtic es un dels eixos de la seva societat i el seu propi reflexe, si la gent de be no estima la seva policía no estima el seu poble.
    L’albert diu que no vol insultar a tots els mossos, que nomes a alguns. Però ell no enten que de portes enfora tots som un. Tots som trànsit, tots som antiavalots, tots som patrullers… tots som mossos. Albert, si tu et burles d’un mosso impunement, als lectors com el Jordi els pots arribar a confondre i pot arribar a pensar que burlar-se de la seva policía o insultar-la es un acte de llibertat i així mica en mica anar desprestigiant un cos de policía propi i de qualitat que ha costat el sacrifici de molta gent.
    Albert has d’entendre que els mossos bons tambe estiguem ofesos i emprenyats, perque cada dia surtim a lluitar per servir a la nostra societat i ens esforcem per augmentar el prestigi i el bon nom de la nostra institució, aquesta feina no la fem nomès per diners, molts de nosaltres estimem l’escut. I arribes tu amb la gracieta, ens tractes de babaus, i ens fots la nostra feina en l’aire.
    Be, Jordi i Albert, si us sembla, tanquem aquí el tema que tots plegats ja em perdut prou el temps.
    Recordeu que la força de la vostra policia es impable.

    • Jordi says:

     Bé doncs ja podeu firmar la pau no?. A l’Albert només el conec de llegir-lo, i per això entenc que es poden generar malentesos si no ets avesat als recursos que fa servir. A mi no m’ha confos pas, però és que els articles d’opinió no em formen opinió, serveixen per entretenir i contrastar. De vegades no estas d’acord amb un article i això et serveix per reflexionar el teu propi punt de vista. Algun cop he fet de periodista fa molt temps, però esporàdicament en mitjans menors i em vaig adonar que és molt dur. A mi també m’ha agradat el que expliques sobre la policia, si no haguessim debatut no ho hauria llegit mai i això tampoc se’n pot dir perdre el temps. Jo valoro molt la feina de la policia i no m’agrada gens que per una banda se la posi a parir i per l’altra banda se’ls truqui als primers quan hi ha algun problema greu, o se’ls utilitzi per distreure l’atenció dels veritables problemes polítics. Però no és el mateix “posar a parir sistemàticament” que un article puntual encara que les digui de l’alçada d’un campanar. Com més alta és la qualitat, més alta és també l’expectativa i més “canten” les errades, tant pel cos de policia com per qualsevol col.lectiu. Si el Barça perd amb el Bayern ja no és el gran Barça, ja ningú recorda dels èxits etc etc. És que m’apassionen els debats, sempre s’aprenen coses i aquest m’ha semblat socialment molt interessant.

  • jaume says:

   Estimat Jordi, crec que tens un problema de compressió lectora. Si llegueixes literalment en cap momento faig cap amenaça a ningú. Apren a llegir. Cadascú ho pot interpretar a la seva manera però jo et dic que no amenaço, i ningú mes que jo se el que vull transmetre. En el suposat cas de que algú amenaces a algú tampoc pasa res perque a la tele cada dia la gent s’amenaça i ningú s’enfada. Pero si tu creus que estic amenaçant a algú es el teu problema, será que no tens altre cosa a fer que llegir els meus posts. A les xarxes socials nomes estem criticant a un periodista que ha fet malament la seva feina, (tot es criticable) tu mateix la vas descriure com a “fluixota”. Nosaltres no critiquem als peridistes que ho fan be, nomès a aquells que quan escriuen un article aprofiten l’avinentesa “per carregar més del compte”. Vista l’última frase del meu amic Albert, estic segur que ell no s´ha sentit amenaçat. Ara que si algú s’hi ha sentit, ja saps el que diuen els castellans…
   Una abraçada
   PD: En un foro policial on es parla de l’Albert he llegit un post que m´ha agradat, diu: “Vaig estar tres anys destinat a Girona.I em vaig marxar d’allà amb la sensació que seria una bona ciutat sino fós perquè està plena de gironins.”

   • jaume says:

    Afegeixo aquest post per aclarir que la meva intervenció de les 23:18 respòn al post del Jordi de les 21:37. No al de les 23:11,que s’ha publicat mentre jo l’escribia.

   • Jordi says:

    Ah ok, doncs evidentment jo també puc interpretar erròniament només faltaria. I agraeixo quan que se’m treu de l’error. Els castellans poden dir missa, per cada refrany que digui una cosa n’hi haurà un altre que digui la contrària

 9. Bernat says:

  Albert, no tan sols tens el mal gust de publicar aquest “pseudo-article” dolent per a amiguets anti-mossos, sinó que a més t’en fots dels comentaris que t’ho retreuen. Si insultes un col.lectiu de 18.000 persones i fas mofa de qui no ho compartrix, per a qui escrius? Per a quina minoria amigueta dels teus ideals gastes temps redactant? Quina llàstima fas.

 10. albert says:

  guau guau al rescate jaja
  salen como topos al rescate jaja

 11. albert says:

  patético numérico entre un personaje y un supuesto agente

 12. gerard says:

  Albert Soler, alcohòlic!!

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *