El director de la Fundació per la pau, Jordi Armadans, reflexiona sobre l’actual despesa militar dels estats de la Unió Europea, una despesa que troba “absurda”. “És necessari gastar-se un bilió de dòlars cada any al món en armes i en defensa?”, es pregunta, “diuen que és per defensar la gent… i la gent del què mor és de gana i de la falta d’aigua potable i medicaments”, argumenta Armadans. Fins el 28 de juliol delegacions de governs d’arreu del món estan reunits a Nova York per intentar redactar el primer Tractat Internacional sobre Comerç d’Armes (TCA), “un triomf de la societat civil”, ha dit.

Durant la tertúlia del programa,tampoc no ha deixat passar l’oportunitat de parlar sorbe els antecedents professionals de l’actual ministre de Defensa, Pedro Morenés, qui “va participar activament en una empresa que fabrica bombes de dispersió. I Espanya, recordem, ha signat el Tractat contra les bombes de dispersio…”.

Pel què fa a les activitats espanyoles sobre comerç d’armes, Armadas ha explicat: “Espanya ven armes a països que vulneren els drets humans, com l’Àràbia Saudita (…). I no oblidem que es van vendre armes a Lícia per un tubo…”. “Com a mínim, hem d’aconseguir un tractat internacional, ni que sigui de mínims, i que no es puguin vendre armes a dictadors”, ha sentenciat el director de la Fundació per la Pau.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

eldiacomradio

    Etiquetes

    Recent Comments