El secretari general de la UGT de Catalunya també pronostica acomiadaments “considerables” a la funció pública i sense negociaciació prèvia. “Serà per decret llei”, diu Josep Maria Álvarez.

Es mostra convençut que abans d’acabar l’any, es convocarà una nova vaga general. Preguntat per aquesta possibilitat, Álvarez ha contestat: “segur que sí. No salvem el 2012 sense una nova convocatòria de vaga”.

El líder de la UGT a Catalunya creu que les dures retallades que avui aprovarà el Consell de Ministres “no fan més que ensorrar l’economia i no donen perspectives de sortida al túnel”. Pel què fa a les mesures que recauen directament sobre els funcionaris, Josep Maria Álvarez avisa: “darrere hi ha un intent d’anar cap a una reforma de l’administració pública que jo crec que inclou acomiadaments considerables dins el sector públic sense negociació, per la via del decret llei”.

“L’estratègia del PP és anar empobrint el sistema democràtic i fer que aquest país sigui cada dia més autoritari”, diu el secretari general de la UGT de Catalunya en declaracions a COMRàdio. I també se suma a les veus que exigeixen a Mariano Rajoy que deixi els ciutadans dir la seva sobre els plans d’ajust: “som davant un govern que no té legitimitat per fer el què fa”. Segons Álvarez, Rajoy incompleix el seu programa electoral i també tot l’esperit del discurs d’investidura: “hauria de demanar als ciutadans la seva opinió i això es fa amb un referèndum o amb la convocatòria d’eleccions”.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

eldiacomradio

    Etiquetes

    Recent Comments