Rafael RibóEl Síndic de Greuges, Rafael Ribó, s’ha mostrat preocupat per l’augment d’un 60% en les queixes per retards en les llistes d’espera i ha emplaçat els poders públics a garantir el servei públic: “Tenim una salut pública excel·lent i seria un desastre que la malmetessin”. En aquest sentit, Ribó considera que el departament de Boi Ruiz “s’ha de posar les piles”.

Pel que fa a les 114 queixes en l’àmbit lingüístic durant el 2011, el Síndic entén que són “molt poques” i demostren que Catalunya té un “exquisit equilibri lingüístic, malgrat que hi hagi gent des de la Meseta que es plantegi trencar-lo dia rere dia amb mentides i fal·làcies”.

Centres d’Internament d’Estrangers

Ribó també ha rebutjat que el Defensor del Pueblo assumeixi competències en qüestions de proximitat com el Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca, que ha titllat d’”ignominiós” i “autèntica presó”, amb “gent que no ha comès cap delicte i amb menys drets fins i tot que els interns de les presons”. El Síndic recorda que pot inspeccionar aquestes instal·lacions “anant-hi en bus i en metro i amb un cost pràcticament zero”, mentre que el seu homòleg espanyol “hauria de traslladar des de Madrid el seu equip, amb la despesa corresponent, i amb desconeixement de l’entorn”. Ribó considera que una gestió pròxima d’aquests conflictes serviria per “evitar duplicitats”.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

eldiacomradio

    Etiquetes

    Recent Comments