Ramon ParésLa Generalitat explicarà en els pròxims mesos el projecte d’ampliació de la futura presó de la Zona Franca de Barcelona. Així ho ha anunciat a COMRàdio el director general de Serveis Penitenciaris,  Ramon Parés, que ha remarcat que el centre projectat per l’anterior govern és petit.

Parés ha dit que el sistema penitenciari és sostenible amb la construcció de dos nous centres previstos i sempre que una part dels reclusos estrangers tornin als seus països d’origen acollint-se a un pla que ha posat en marxa la Generaltiat.

Pel què fa a noves presons, Parés ha assegurat que el nou CP Les Basses de Figueres entrarà en funcionament a principis del 2012 i les obres del CP Mas d’Enric del Catllar, a Tarragona, també estan a punt d’acabar. Amb aquestes dues noves presons funcionant,  sentencia Parés, “està garantida la capacitat del sistema penitenciari català”.

5 comentaris Serveis Penitenciaris insisteix que el projecte de presó de Zona Franca és petit per culminar el tancament de la Model”

 1. alberto tamurejo escrigué:

  hem podria dir ,quants llocs de treball te previst la generalitat per garantir el bon funcionament d’aquestes tres presons?

 2. Ramon i prou escrigué:

  Estimat Sr. Pares, com podem parlar de noves presons quan tenim 120 funcionaris esperant a obrir Figueres??. Ja fa massa temps per imputar altre cop aixo al Govern anterior. Abans de parlar de Zona Franca l Tarragona arreglem Figueres, i pas a pas, sense promeses impossibles de complir.
  Esperant la seva resposta, Gràcies

 3. giorgio escrigué:

  El passat mes de juliol el Departament de Justícia va fer el nomenament virtual de 120 funcionaris de presons dels quals la majoria encara no treballen i els que treballen ho fant fent substitucions de 3 o 4 setmanes. Com es pot parlar de cooperació en la tasca penitenciària, reinserció, etc… quan hi ha masificació als centres i a més hi ha funcionaris que han aprovat l’oposició (exàmen específic, exàmen general, psicotècnic, proves físiques, revisió mèdica, 2 mesos d’acadèmia a Mollet, i 2 mesos de pràctiques en un centre penitenciari) i no tenen cap persectiva de treballar a mig plaç, fins a l’obertura de Puig de les Bases, un centre acabat i que el Departement ha ajornat la seva abertura 2 cops en els últims 7 o 8 mesos tal i com apareix publicat en els titulars de les notícies que apareixen per internet.

 4. Jaume Farrerons escrigué:

  El 1 de maig de 2004, 300 funcionaris fora de servei i que en molts casos ni tan sols treballaven a la presó de Quatre Camins, van penetrar en aquest centre penitenciari i van maltractar 30 presos que, segons els va semblar en el seu particularíssim judici privat, eren els responsables del motí que s’acabava de produir. Els presos eren ja a les cel·les. Set mesos abans, el Sr. Ramon Parés havia afirmat públicament que l’informe de la Universitat de Barcelona on es parlava d’un sector de funcionaris que maltractaven els presos era fals. Mai ningú no ha fet tant el ridícul com el Sr. Parés, que va veure desmentides les seves paraules amb uns fets contundents i impossibles de silenciar o tapar. A quin país d’Europa entren 300 funcionaris, torturen 30 presos i “no passa res”? Només a Catalunya, gràcies a polítics com el Sr. Parés. I aquests fets encara no han estat jutjats! Quan van succeir, Parés ja havia sigut MERESCUDAMENT cessat pel canvi de govern tripa-partit, però ara el Sr. Más de lo Mismo, cap del govern dels “millors” (=amb títols falsificats) l’ha tornat a posar en circulació i ha començat la cacera de brujes d’aquest soci d’Amnistia Internacional que hauria de ser EXPULSAT d’aquesta ONG. Què podem esperar del senyor Parés: res de res. O pìtjor encara: que els funcionaris honestos i compromesos amb la legalitat siguin expedientats per coses com ara assessorar a un intern “sense permís” (fets reals, no ho dubtin). És millor, suposo, torturar els presos que respectar llurs drets, oi Sr Parés? Perquè als maltractadors del 1-5-2005 se’ls va tancar la via disciplinària abans que no conclogués la penal, quan era OBLIGAT moralment esperar a veure què deia el jutge. Per a ser justos, digem que això no ho va fer Parés, sino l'”equip” d’inútils i mafiosos que no es mou dels despatxos encara que canviï el partit de govern. No obstant, sí és cert que el Sr. Parés expedienta els funcionaris per assessorar presos: 20 dies de suspensió. Però imposa 3 dies per maltractar un intern amb lesions. Això és Catalunya! Aquest és el senyor Parés!!!! El govern dels millors.

 5. Mans Netes escrigué:

  “A quin país d’Europa entren 300 funcionaris, torturen 30 presos i “no passa res”? Només a Catalunya, gràcies a polítics com el Sr. Parés.”

  Realment alucinant:
  20 dies per “assessorar un intern sense permís”…
  3 dies per apallissar-lo
  0 dies per entrar a una presó il·legalment i torturar 30 presos

  El que no has dit és que l’intern estava en protocol de suïcidi i que va ser amenaçat sense que el director del cente mogués un dit per a empararlo, i que finalment el van apallissar altres dos presos.

  Aquí resta de manifest quina és LA VOLUNTAT DEL GOVERN I DE L’ADMINISTRACIÓ, QUINA MENA DE FUNCIONARIS VOL= carcellers. VISCA EL CODI DEONTOLÒGIC DE LA PROFESSIÓ PENITENCIÀRIA!!! Visca els DRETS HUMANS!!! Visca Amnistia Internacional per fer carrereta! Oi, Sr. Parés???

  Heil Parés! Wir lieben unser Konzentrazionslager Quatre Camins!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

eldiacomradio

  Etiquetes

  Recent Comments