Xavier TriasL’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha criticat en declaracions al programa El Dia de COMRàdio la falta de coordinació, segons ell, entre els cossos de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra els últims anys. “Teníem una situació antipàtica i dolenta de discutir què fa cadascú. I això era ridícul. Aquí hi ha hagut inflexió: s’ha acabat la història de què em toca a mi, que et toca a tu, això és meu, això és teu, tu ets millor, jo sóc pitjor… Mossos i Guàrdia Urbana han d’anar de la mà. I si no van de la mà, prendrem mesures”, diu Trias. L’alcalde de Barcelona sosté que els dos cossos han treballat de manera autònoma i calia revertir aquesta tendència per fer el servei policial més eficaç. Fruit d’aquesta coordinació, Xavier Trias valora els resultats del patrullatge conjunt al metro i a les festes majors de Gràcia i Sants.

En declaracions a COMRàdio, Xavier Trias també insta el govern central a fer una reflexió més profunda sobre la necessitat i la manera de controlar els límits de dèficit de les administracions catalanes. “Unes administracions sembla que vulguin donar la culpa a altres. L’administració central sempre té la tendència de parlar del què fan les autonomies i els ajuntaments. I la reflexió hauria de ser al revés: què ha fet l’estat espanyol per arribar on estem ara. Per què hem arribat aquí?”, s’ha preguntat l’alcalde de Barcelona. “Madrid ho ha fet molt malament, l’ajuntament de Barcelona no ho ha fet molt malament. Però tots tenim un problema, que és molt greu: un sistema de finançament equivocat. I això no és culpa dels ajuntaments, torna a ser culpa del govern central”, ha insistit. Segons Trias, “tenim un sistema de finançament dels ajuntaments que és una vergonya, ens posa en situació límit, és impossible seguir governant així. Intentar finançar els consistoris a través de la construcció és un disbarat, és una gran equivocació. El què ha de fer el govern central és fer una reflexió més complexa que limitar per llei l’endeutament”.

L’alcalde de la capital catalana ha volgut llençar un missatge d’optimisme als ciutadans. Malgrat la situació econòmica actual sigui complicada, “tenim diners per mantenir els serveis i per millorar-los. El que no hi ha és per gastar bojament ni per llançar diners. Nosaltres no tenim diners com a administració pública per fer un zoo marí”.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

eldiacomradio

    Etiquetes

    Recent Comments