Imagen 006El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha dit que un cop acceptat que s’han d’aportar més diners al sistema sanitari caldrà definir els instruments i “buscar un sistema de copagament que sigui el més equitatiu i just possible”. Ruiz ha parlat de diferents fórmules com ara impostos finalistes o un cànon de tinença de la targeta sanitària i ha assegurat que ell és “més partidari d’una taxa d’utilització per nivell de renda”. En aquest sentit ha afegit que li agrada el model holandès en què la targeta sanitària determina què pagues o deixes de pagar.

 

Malgrat tot, el conseller ha assegurat que primer Catalunya hauria de rebre els diners que li toquen per part de l’Estat i si no n’hi ha prou, plantejar els altres instruments de finançament. A tot això, Ruiz ha recordat que encara que la Generalitat volgués introduir el copagament no té competències per fer-ho i “caldria canviar determinades lleis, la primera l’Estatut que és l’únic de les Comunitats Autònomes que diu que l’atenció sanitària serà gratuïta”.

 

Pel que fa a la llei òmnibus, Ruiz ha reconegut que cal rectificar qualsevol redactat que dugui a pensar que hi poden haver privatitzacions. El conseller ha afegit que “en cap moment posem en qüestió el sistema nacional de salut” i ha demanat  que “tothom estigui tranquil que el sistema sanitari públic no li costarà diners als ciutadans perquè el privatitzem”.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

eldiacomradio

    Etiquetes

    Recent Comments