Llibres, amb en Ricard Ruiz

eldia - 31/03/2011

Ricard Ruiz1.- Narrativa en català.- Ullals, de Salvador Macip i Sebastià Roig (La Galera).- El Premi Joaquim Ruyra, basat en els fets reals d’un centre reeducatiu a Girona on es feien salvatjades i que els autors barregen amb éssers mig senglars mig monstres metafòrics.

2.- Narrativa en castellà.- Mar de fuego, de Chufo Lloréns (Grijalbo / Rosa dels Vents).- Nova i extensa tornada de l’empresari d’espectacles expert en la Barcelona del segle XI, que després de l’èxit de Te daré la tierra repeteix amb aquesta novel·la al top.

3.- Narrativa estrangera.- Quan cau la nit, de Michael Cunningham (Lumen/Ed. 62).- La nova entrega de l’autor de Les hores, amb una parella madura de Manhattan que de sobte veu com apareix el germà jove d’ella i ell s’hi enamora fins que tot salta pels aires

4.- No ficció.-  Txernòbil. Confessions d’un reporter, d’Igor Kostin (Efadós). Les fotografies i els comentaris de l’home llegendari, l’únic que va fotografiar el desastre de Txerbòbil en directe malgrat quedar irradiat. El llibre perfecte pel 25è aniversari i per reflxionar també sobre Fukushima i els perills del desastre nuclear.

5.- La raresa del Ricard.-  CoAgencia de viajes Lemming, de José Carlos Fernandes (Astiberri). Una delícia d’aquest mestre de l’humor absurd portugués, culte a morir i capaç de fer vinyetes inoblidables, ara ambe els viatges com a tema central i delirant.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

eldiacomradio

    Etiquetes

    Recent Comments