Joan RidaoEl secretari general d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Ridao, assegura que les forces polítiques catalanes ja haurien de començar a parlar del nou model de finançament. Venç al 2013 però, “a mi no em sembla extemporani ni fora de lloc començar a parlar del nou fiançament per Catalunya”, diu Ridao en declaracions al programa El Dia de COMRàdio. A més, segons el secretari general d’ERC “seria una bona recepta a l’hora de combatre la desafecció política: que tots fóssim capaços de plantejar almenys un programa de mínims d’un comú denominador al voltant d’una qüestió que fa consens polític i civil com és el finançament”.

En referència a la reunió d’avui Mas-Zapatero, el portaveu d’ERC al Congrés sosté que avui “el senyor Mas torna a l’escena del crim”. “El 21 de gener de 2006 va sortir de la Moncloa va dir textualment que no hauríem de tornar a pidolar i avui hi torna amb un propòsit que és cobrar la factura pendent i arreplegar les mateixos recursos de l’any passat”, ha argumentat. I és que segons Ridao “més enllà de reclamar allò que ens correspon i ens toca, no podem anar a demanar gairebé permís i indulgència… és com si avui anéssim al confessionari a rebre la absolució dels nostres pecats i rebre l’eventual penitència que ens vulguin  imposar enlloc de plantejar estructuralment un tema fonamental”.

En declaracions a El Dia, també ha parlat de la polèmica per la limitació dels 80 km/h. Considera que “si això ho hagués fet l’anterior govern haurien demanat la dimissió de mig govern i algun diari n’hauria fet 8 columnes”. Més enllà però Ridao afegeix que la mesura  “va sorgir per una qüestió bàsicament mediambiental i ara aquest govern reconeix que té la seva virtualitat”. “Una mesura que va jutjar com a ineficaç s’ha revelat eficaç”, ha reblat.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

eldiacomradio

    Etiquetes

    Recent Comments