Francesc Baltasar, conseller de Medi AmbientEl Conseller de Medi Ambient i Habitatge ha assegurat en declaracions al programa El Dia de COMRàdio que hi haurà un nou govern d’Esquerres si l’aritmètica parlamentària així ho permet. Després que José Montilla hagi mostrat en públic que no té cap intenció de reeditar el govern del tripartit, Baltasar replica: “Tant de bo hi hagués aritmèticament possibilitats. M’agradaria veure llavors on queden aquestes paraules”.

El titular de Medi Ambient sí que ha reconegut que haurien de canviar alguns plantejaments de base, “s’hauria d’anar més a fons perquè un govern plural vol dir que tothom ha de perdre plomes”. Com a exemple ha posat el projecte del Quart Cinturó, amb discrepàncies històriques entre els 3 socis de govern. “Al 2006”, diu Baltasar, “es van coses entenent que seríem incapaços de resoldre-les, com el Quart Cinturo”.

Francesc Baltasar també reconeix que el govern ha tingut un problema de comunicació important, que “no s’ha sabut vendre”, però creu que la raó és “perquè hi havia un xivarri extern permanent i constant de molts altres temes que ofegaven determinades accions de govern. És molt difícil explicar determinades coses quan estàs pendent de la sentència del Constitucional”.

Quan falten menys de tres setmanes per l’inici de la campanya electoral, Baltasar també ha gosat parlar d’un dels grans desencontres protagonitzats per IC-V aquesta legislatura: la Llei d’Educació. Diu que “en aquell cas, i és legítim, però el conseller d’Educació volia peremptòriament que CiU és sumés a aquesta llei. I s’hi va sumar però al dia següent li va seguir fument les mateixes garrotades al conseller. Per tant no sé ben bé si hi va guanyar molt amb això”.

En declaracions a COMRàdio, no ha volgut entrar a valorar si el pressupost de la visita del Papa a Barcelona és o no excessiu. Sí que ha reconegut que “no m’ha agradat gens l’argument de que la visita del papa servirà molt per projectar més la imatge de Barcelona. La imatge de Barcelona sortosament està molt projectada i no li donarà cap plus de quota permanent a la presència mundial”.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

eldiacomradio

    Etiquetes

    Recent Comments