20140425_154656Són necessaris els líders? És possible una societat sense líders? Una empresa sense líders? Qualsevol organització sense la figura d’un líder podria funcionar? Sovint escoltem típics comentaris dient que no tenim polítics que destaquin per la seva capacitat de liderar un projectes de país, ciutat o nació amb un mínim de garanties. És això cert, què en penseu? Estem en mans de caps de govern, alcaldies, caps de departament que són bons o bones líders?

 El diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans defineix la paraula “liderar” com a encapçalar, dirigir. I “lideratge” com a condició de liderar. Però aquest lideratge depèn del carisma? Cal que sigui autoritari? Hi ha qui defensa que quan més aviat acabem amb els líders, més aviat serem lliures.

A la següent conversa la Raquel Iniesta parla amb en Marc Parès investigador de la universitat autònoma. En Marc fa recerca sobre el lideratge necessari a Catalunya per a afrontar els moments de canvi actuals. Amb ell descobrirem si Artur Mas és un bon líder per encapçalar aquest procés, i si ho va ser en Jordi Pujol.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *