EstrèsEl ritme de vida frenètic que seguim converteix l’estrès en el mal de la nostra societat. Els experts adverteixen dels efectes devastadors de l’estrès, l’ansietat i la depressió en el cervell. Però fa tan sols un segle el terme estrès era completament desconegut per a la medicina!

Originàriament l’estrès és positiu per a la majoria d’animals, assegurant-ne la supervivència en situacions de perill. Va ser precisament experimentant amb animals que es va descobrir. Hans Selye, investigador de la Universitat McGill de Montreal, descobrí el “Síndrome d’Adaptació General” -idea que publicà l’any 36 al British Journal Nature. En aquesta publicació explicava com els ratolins patien de problemes digestius després que els injectés una substància estressant. Així demostrà que les conseqüències de l’estrès poden ser negatives.

Actualment sabem que l’estrès és especialment contraproduent quan no tenim la capacitat de disminuir aquest estat de sobre-alerta. El ritme de vida frenètic que seguim converteix l’estrès en el mal de la nostra societat. Els experts adverteixen dels efectes devastadors de l’estrès, l’ansietat i la depressió en el cervell. En aquest Colors Primaris amb el psicòleg Veni Fonfria entendrem quina és la diferència entre estrès positiu I negatiu, quins factors a més dels laborals, ens generen estrès, com detectar-lo combatre’l i el més important: prevenir-lo i combatre’l.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *