Businessman Wearing CapeSabíeu que al segle XVIII el terme “entrepreneur” – emprenedor en anglès- ja es feia servir per a referir-se als empresaris i comerciants?

Des d’aleshores, el concepte d’emprenedoria ha seguit evolucionant  i perfilant-se al llarg de la historia. A inicis del segle XX es definia un emprenedor com aquell que es llença a una activitat amb conseqüències a priori incertes, imprevisibles.

Avui en dia es creu que l’emprenedor seria fonamentalment un innovador, algú que combina nous mitjans de producció. Podem ser emprenedors en qualsevol àmbit: ciència, tecnologia, economia, salut, agricultura, medicina… El denominador comú és que l’activitat emprenedora permeti generar valor.

Ens bombardegen amb el missatge que ser emprenedor és quelcom positiu. Però per què caldria ser emprenedor? Abandonar la part confortable, perdre la seguretat de treballar per un altre, ha de tenir importants beneficis per a que valgui la pena. Segons expliquen els que s’han atrevit, ser emprenedor et dóna independència, llibertat, fa créixer l’autoestima i la felicitat. T’ofereix la possibilitat de fer el que t’agrada i decidir tu mateix el teu futur.

En aquest Colors Primaris volem posar a l’abast dels oients totes les eines possibles per a decidir si val la pena emprendre la vostra empresa. Cliqueu al següent àudio on trobareu els consells que Jaume Valls, catedràtic d’emprenedoria de la Universitat de Barcelona, explica a Raquel Iniesta.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *