soledatLa solitud és un dels fenòmens més interessants a reflexionar sobre la naturalesa de l’ésser humà .

Les persones som animals socials. Tot i així, al llarg de la vida és d’esperar que en algun moment tastem la soledat. Potser t’hi enganxis. Potser ho pateixis.
Genis de tots els temps, Einstein, Goethe, Bacon o Beethoven han destacat la solitud com l’estat que els ha permès desenvolupar la creativitat i plasmar-la a les seves obres. Hi ha qui associa la capacitat d’estar sol amb tenir autoestima, valentia per gaudir d’un mateix i del seu entorn. Però la soledat no és sempre un aspecte positiu per a tothom. Hi ha qui te por a estar sol. Trobar-se acara a cara amb un mateix comporta el risc de descobrir qüestions que potser no ens agradin
Cal tenir també present que a la nostra societat estar sense parella durant llarg temps té una connotació negativa. És allò de ”si està sol serà per alguna cosa”..

Però és realment així? Potser està sense parella simplement perquè així ho ha triat? Perquè se sent be, alegre, feliç? Cada cop més persones prenen la iniciativa de viure soles, per convicció.

A la següent entrevista Raquel Iniesta descobreix amb la psicòloga Mati Segura els aspectes positius d’aprendre a gaudir de la soledat.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *