COlors Primaris FotografiaEl camí que recorria una fotografia al segle XX era curt i previsible . Després de fer 24 o 36 fotografies, duies el carret a revelar a una casa de fotos. Al cap d’unes hores recollies les còpies. Llavors, tot emocionat, escollies les millors i les col•locaves en un àlbum o en un marc . Als darrers anys les coses han canviat molt. Actualment l’arribada de la fotografia digital ens permet fer fotografies diàriament. I acte seguit, les pengem al facebook. El nostre intent de fer els moments eterns i de mostrar allò que fem és constant.

La fotografia té un paper discursiu. El fotoperiodisme va néixer a finals del segle XIX. Va sorgir arran de la necessitat que tenia la premsa de mostrar les imatges de les notícies que publicava d’una manera més realista i fidedigna. La primera fotografia periodística que es va publicar va ser la que va aparèixer l’any 1842 a The Illustrated London News, i era un dibuix que mostrava l’intent d’assassinat de la Reina Victòria.

En aquest programa Raquel Iniesta ens convida a mirar a través de l’objectiu d’en Jordi Borràs, fotoperiodista i il•lustrador. En Jordi està a punt de presentar la segona edició de Warcelona, el seu llibre de fotografia entrat en la violència viscuda a diferents manifestacions de Barcelona. Amb ell entendrem la seva tasca de denuncia i contesta com a fotògraf de fenòmens socials.
L’Àlex Ibrahim , és comissari de l’exposició A cop d’ull que fins el 16 de Març podeu visitar a la Virreina. Amb ell entendrem quina es la identitat fotogràfica de la ciutat de Barcelona.
I la nostra col•laboradora Irina Garcia ens descobrirà una de les fotografies més romàntiques de tota la història, i una manera original d’Imprimir fotografies en format polaroid.


 

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *